SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ses ver Akçaabat

Ses ver Akçaabat

19 Temmuz 2017 Çarşamba - 10:35








Trabzon’un en büyük ilçesi Akçaabat’tır. Dünya onu meşhur köftesiyle tanır ve bilir. Herkes adını bilmesine rağmen pek çoğu nerede olduğunu bilmez. Bu da bir eksiklik bence... Mutfak sanatının yanında başka sanatlardan da bahsedecek olursak Akçaabat halk oyunuyla da iz bırakmış bir yerdir.

20 Temmuz’da başlayıp 23 Temmuz’da bitecek olan 27. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali ve Geleneksel Hıdırnebi Yayla Şenliği ile Akçaabat hareketli günlere hazırlanıyor. Festival programı öyle yoğun ki davetiyeyi okumaya kalksanız sonunu getirmeniz zor.

Halk oyunlarından, yöresel sanatçılara, pul koleksiyonundan fotoğraf sergisine, konserlerden, spor müsabakalarına, yelken gösterilerinden, kortej yürüyüşüne kadar tabiri caizse ‘yok yok’.

Akçaabat Belediye Başkanı ve Akçaabat Kaymakamı’nın önderliğinde gerçekleştirilecek bu festivalin bir de yabancı misafirleri var; Ukrayna, Bulgaristan, Azerbaycan’ın ardından Bursa, Gaziantep, Gaziemir, İzmir, Silifke, Mersin, Artvin... Böyle büyük bir organizasyon hazırlanmasına rağmen bundan Trabzon’un pek haberi olduğunu düşünmüyorum.

Kendi evinde böyle muhteşem bir organizasyona herkes şahitlik yapmak isterdi. Ama keşke haberi olsaydı... Bu sefer fazla duyurulmadı, inşallah seneye bu eksiklik giderilir ve Trabzon, Akçaabat’a akar...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap