SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Senin hayatın senin ellerinde

Senin hayatın senin ellerinde

20 Aralık 2014 Cumartesi - 10:49




Bağımlılıkla Mücadelede Araştırma Merkezi Modeli Geliştirme Çalıştayı’ bugün Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonu’nda yapılaca





Avrasya Üniversitesi’nin Kadın Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Vakfı (KASAV) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlediği ‘Bağımlılıkla Mücadelede Araştırma Merkezi Modeli Geliştirme Çalıştayı’ bugün Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonu’nda yapılacak. Çalıştay kapsamında özellikle bağımlılara tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin kaliteli bir şekilde sunulması ve topluma yeniden kazandırılmaları alanında bir model geliştirilmesi amaçlanıyor. CİDDİ SAĞLIK SORUNU Çalıştay öncesi Avrasya Üniversitesi’nden yapılan basın bildirisinde şu ifadeler kullanıldı: "Uyuşturucu madde kullanımı dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençler arasında olmak üzere sadece bireyi değil toplumun tamamını etkileyen biyolojik, ruhsal ve sosyal boyutları olan bir sağlık sorunudur. Uyuşturucu/uyarıcı maddelerin ve alkol kullanımı özellikle son 10 yılda tüm dünyada önemli bir artış göstermiştir. Türkiye'de uyuşturucu kullanımı yüzde 2,7 olup, bu oran Avrupa'da yüzde 29'dur. GENÇLER BİLGİLENDİRİLİYOR Avrasya Üniversitesi ergenlerde bağımlılık ile ilgili bölgesel düzeyde önleyici ve koruyucu programlar üzerinde yoğun çalışmalar yürütmektedir. Avrasya Üniversitesi öğrencileri Trabzon merkezde birçok ilköğretim ve ortaöğretim okulunda bağımlılıkla mücadele kapsamında eğitim faaliyetlerine katılmışlar, broşür geliştirmişler, sokak sokak bilgilendirme çalışmaları yapmışlardır..." BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Bildiride ayrıca "Avrasya Üniversitesi, Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Vakfı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Senin Hayatın Senin Ellerinde Çalıştayı’ özellikle bağımlılara tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin kaliteli bir şekilde sunulması ve topluma yeniden kazandırılmaları açısından önem arz etmektedir. Bu çalıştaya Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Opr. Dr. Sare Davutoğlu da katılarak sorunla ilgili bilimsel bilgiyi ve deneyimlerini paylaşacaklardır" ifadeleri yer aldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap