SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Şehit kaymakama sahip çıkmak!

Şehit kaymakama sahip çıkmak!

17 Haziran 2017 Cumartesi - 09:15








10 Kasım 2016 tarihinde Mardin’in Derik ilçesinde gerçekleşen hain terör saldırısı sonrası şehit olan Trabzonlu hemşehrimiz Muhammet Fatih Safitürk’ü elbette ne unutacağız ne de unutturacağız.

Kısa sürede yaptığı güzel çalışmalarla herkesin takdirini kazanan Kaymakam Safitürk’ü şehit eden hainler şunu unutmasınlar ki bu ülkede ne Fatihler ne de Muhammetler asla ölmez, ölmeyecek de. Tek amacı ülkesine ve Derik halkına hizmet etmek olan rahmetli kaymakamımızı unutmamak adına en güzel cevabı Trabzon-Mardin kardeşlik köprüsü veriyor.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun himayesinde çok önemli projeler tek tek hayata geçiyor. Bu köprünün oluşmasında ise en büyük pay meslektaşımız Ahmet Külekçi’ye ait. Bir ay içinde önce Mardin’den Trabzon’a 150 kişilik bir öğrenciöğretmen kafilesi geldi. 3 gün boyunca en güzel şekilde ağırlandılar.

Ardından da yine aralarında öğretmen ve öğrencilerin olduğu 80 kişilik kafile Mardin’e giderek iadeyi ziyaret gerçekleştirdi. Trabzon heyeti Mardin’de Kızıltepe ve Midyat ilçelerini gezerken bir ilke imza attı. 300 bin nüfuslu Kızıltepe’nin meydanında Trabzon halk oyunları ile Mardin halk oyunları aynı halka içinde el ele verdi. Bir tarafta horon, diğer tarafta halay...

Trabzon heyetinde geziye katılanlarla konuştum, o kadar farklı duygular yaşamışlar ki kelimelerle anlatılmaz diyorlar. Trabzon heyetinin Mardin’deki en değerli, en anlamlı programı ise Derik ilçesinde oldu. Bu arada, görevi başındayken masasının altına konulan bomba ile şehit edilen kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’ün davası da başladı.


İlk duruşmaya şehit kaymakamımızın babası Asım amca ile abisi Haydar Safitürk ve yakınları katıldı. Olayla ilgili şu anda 12’si tutuklu 20’ye yakın kişi yargılanıyor. İkinci duruşma ise 19 Haziran’da yapılacak. Şehit kaymakamımızın kanı elbette yerde kalmayacak, suçlular en ağır şekilde cezalandırılacak.

Yeter ki biz onu ne unutalım ne de unutturalım! Şehidimize sahip çıkma noktasında İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun himayesindeTrabzon-Mardin arasında başlatılan kardeşlik projesini çok önemsiyorum.

Bu projeye destek verip sahip çıkan Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a, Mardin Valisi Mustafa Yaman’a, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e, Trabzonspor’a, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı İbrahim Aydın’a, ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Son teşekkür ise bu projenin mimarı Ahmet Külekçi’ye gitsin. Sessiz sedasız öyle güzel işlere imza atıyor ki inşallah bu yaptıkları değer görür.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap