SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Şehit ailesi idam istiyor

Şehit ailesi idam istiyor

15 Eylül 2016 Perşembe - 11:10




FETÖ’nün darbe girişiminin yaşandığı gece Ankara’da şehit düşen Ordulu Emrah Sapa’nın ailesi sorumluların idam cezası ile cezalandırılmasını istedi





Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini engellemeye çalışırken vurulan ve hastanede hayatını kaybeden 31 yaşındaki Emrah Sapa'nın ailesi, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor. Ankara'nın Kazan ilçesindeki 4. Ana Jet Üs Komutanlığında uçakların kalkışını engellemeye çalışırken şehit düşen Emrah Sapa'nın ailesi, Kurban Bayramı dolayısıyla şehidin Ordu'nun Korgan ilçesindeki mezarını ziyaret etti.

OĞLUM ŞEHİT OLDU

Ankara'da yaşayan şehidin babası İsmail, annesi Feride, ablası Semra, ağabeyi Seyfettin Sapa, dua okudu. Aileyi,  ziyarete eşlik eden AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, AK Parti Korgan İlçe Başkanı Eyüp Karabayrak ve teşkilat üyeleri teselli ettti. Şehidin babası İsmail Sapa, oğlundan ayrı ilk bayramı geçirdiği için üzgün ama bir o kadar da gururlu olduğunu söyledi. Oğlunun 15 Temmuz gecesi, "bu selalar bizim için okunuyor" diyerek evden ayrıldığını anlatan baba Sapa, "Sabah olduğunda ise polisler kapımı çalarak oğlumun yaralı olduğunu söyledi. Hastaneye gittiğimizde oğlumun demokrasi şehidi olduğunu öğrendim." dedi.

VATAN SAĞ OLSUN

Sapa, oğlunun yanında bulunan arkadaşının yaralı olarak tedavi gördüğünü dile getirerek, “Oğlumun yanında o akşam işten bir arkadaşı da varmış. O şimdi hastanede tedavi görüyor. Onun bize anlattığına göre oğlum bir yiğit gibi direnmiş, vücudunu siper etmiş. Arkadaşı dönmek istemiş ama oğlum, 'ölmek var, dönmek yok' diyerek bu teklifi kabul etmemiş. Oğlumun helikopterden açılan ateşle öldüğü söylendi ama oğlum alnına gelen bir kurşunla şehit düşmüş. Vatan sağ olsun” Oğluyla gurur duyduğunu vurgulayan acılı baba, "Oğlumu ve onun gibi elinde Türk bayrağından başka bir şey olmayan halkı şehit eden asker kılığındaki hainlerin idam cezasıyla yargılanmasını istiyorum. Onların bir bardak su dahi içmesini istemiyorum." diye konuştu.


OĞLUMDAN AYRI BAYRAM

Şehidin annesi Feride Sapa, oğlunun her bayram bir hafta önceden yanına geldiğini ve bayramları birlikte geçirdiklerini söyledi. Oğluyla gurur duyduğunu kaydeden anne Sapa, "Hiçbir bayramım oğlumdan ayrı geçmedi. Bir hafta önceden gelirdi ve bayramlarda bir olurduk. Şimdi ise oğlumdan ayrı ilk bayramımı geçiriyorum. Dayanamıyorum, bu bayram sanki zehir oldu bana. Bana bunu yaşatanların gün yüzü dahi görmelerini istemiyorum. Hangi asker kendi halkına kurşun sıkar? Allah o hainleri kahretsin" dedi. Sapa, FETÖ soruşturmalarını yakından takip ettiğini ve sonuna kadar bu soruşturmayı desteklediğini kaydederek, tespit edilen tüm hainlerin idam cezasıyla yargılanmasını beklediğini ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap