SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > "Seçime değil, nesile yatırım”

"Seçime değil, nesile yatırım”

12 Şubat 2015 Perşembe - 10:49




Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Trabzon Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Selçuk Çebi, sağlıklı nesillere yatırım yapabilmek için siyaseti tercih ettiğin





Genel seçimlerde Trabzon'dan AK Parti aday adayı olmak üzere Spor Bakanlığı’ndaki müşavirlik görevinden istifa eden Selçuk Çebi, çalışmalarına start verdi. Çebi, ülkeye bir sporcu olarak gururla hizmet ettiğini belirterek, "Öğretmen kimliğimle birçok gencin memlekete ve millete yararlı birer insan olarak yetişmesine katkı sağladım. Artık siyasette memleketime katkı vermek istiyorum. Türk sporunda belirli hizmetler yaptık. 22 yıldır sporun içerisindeyim. Bununla beraber spor belli bir yere ve zamana kadar. Artık belli bir kemale erdik. Genç bir kardeşiniz ve şampiyon bir sporcu olarak çok iyi biliyorum ki, Başbakanımız ve sayın Cumhurbaşkanımız gençlere çok büyük önem veriyor. Tesisler ve buralardaki uzman eğitimciler aracılığıyla amatör sporlara ülkemizin çok büyük yatırımları var. Ama bunları daha iyiye nasıl getirebiliriz, daha iyi şartları gençlere nasıl sunabiliriz? 15-20 yıl önce bizler çok kötü şartlar içerisinde yoğunlaşırken, bizim çektiğimiz sıkıntıları genç kardeşlerimizin çekmemesi, yarışa her zaman bir adım önde başlayabilmelerine katkı sağlama adına siyasete girmeye karar verdik. Gençliğe ve spora hizmet edebilmek için siyaseti tercih ettik ve buna karar verdik" ifadelerini kullandı.

"GENÇ KARDEŞLERİMİZE SPOR KÜLTÜRÜNÜ AŞILAMALIYIZ"

Kötü alışkanlıklara karşı ülke olarak savaş verildiğini ifade eden Çebi, "Çabamız, şu ya da bu nedenlerle düştükleri bu durumdan genç kardeşlerimizi nasıl uzaklaştırabiliriz? Tabi bu mücadelenin 6 ile 10 yaş arasında Milli Eğitim'de verilmesi gereken aşamaları olan programları var. Bunlar baştan Milli Eğitim'le beraber bir zincir şeklinde uygulanırsa çok daha sonuç alıcı olacak. Genç kardeşlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmanın en önemli yolu onları spora yönlendirmektir. Başta ailelerimizi bilinçlendirerek çocuklarımızın öz güvenlerini sağlayıp, yeteneklerini ön plana çıkarabilmek için çalışmaları yapacağız. Ailelerin ilgilerini sağlık için spora çekebilirsek çocuklar da amatör sporlara yönelir. Böylece spor kültürüyle tanışır ve bundan sonraki nesiller kötü alışkanlıklardan uzak kalmış olur" dedi.

"BİRLİKTE SPOR"

Eğitimin ailede başladığını vurgulayan Çebi, şunları söyledi: "Çocuklar her zaman aileyi örnek alır. Ben antrenmana giderken veya başka bir spor etkinliğine giderken oğlumu getiriyorum. Bunlarla beraber yoğruluyor. Enerjisini burada harcıyor. Çocuğumuz eninde sonunda bir spora yönelmek zorunda ve bu kültür ile büyüyor. Benim torunum da aynı şekilde büyüyecektir. Bu faaliyetleri bilinçaltına yerleştirebilirsek en büyük katkımız sağlık sektörüne olur. Spor alanında ulaşabileceğimiz yere geldik, verebileceğimiz mesajları verdik. Artık daha etkili daha önemli işler yapmak istiyoruz. Bu nedenle siyaseti tercih ettik. Ama bilinmelidir ki asıl amacımız, seçime değil nesile yatırım yapmaktır.”


SELÇUK ÇEBİ'NİN BAŞARILARI

1982 Araklı doğumlu evli ve 3 çocuk babası Selçuk Çebi, 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. 2 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda Spor Koordinatörü görevinde bulundu. Çebi, 3 yıldan beri de Spor Bakanlığı'nda müşavir olarak çalışıyordu.

1994'de Araklı İmam Hatip Lisesi'nde öğrenciyken babası Hasan Çebi'nin teşvikiyle güreşe başlayan evli ve 3 çocuk babası Selçuk Çebi, kısa sürede büyük başarılara imza attı. Şampiyon sporcunun başarıları şu şekilde:

2005 Akdeniz Oyunları (Almeira), 66 kilo grekoromende altın madalya

2005 Yaz Üniversite Oyunları (İzmir), 66 kilo grekoromen stilde altın madalya


2009 Dünya Güreş Şampiyonası (Herning), 74 kilo grekoromen stilde Dünya Şampiyonluğu

2009 Avrupa Güreş Şampiyonası (Vilnius), 74 kilo grekoromen Avrupa üçüncüsü

2010 Dünya Şampiyonası (Moskova), 74 kilo grekoromen stilde Dünya Şampiyonluğu

2014 Dünya Şampiyonası (Özbekistan), 80 kiloda grekoromen stilde Dünya üçüncülüğü

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap