SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Sarp'ta kumar tuzağı!

Sarp'ta kumar tuzağı!

15 Ocak 2019 Salı - 10:12




Gürcistan’dan Türkiye’ye dönüş yapmak isteyen TIR sürücüleri sınır kapısındaki bitmeyen inşaat nedeniyle yığılma yaşayıp giriş yapamayınca soluğu kuma





Türkiye’nin Gürcistan’a açılan Sarp Sınır Kapısı’nda çile bitmiyor. Kapıdaki inşaatın bir türlü bitirilememesi sonucu Gürcistan’a yük getirip geri dönen TIR’lar Türkiye tarafındaki yığılma nedeniyle 4-5 gün bu ülkede mahsur kalıyorlar. TIR şoförlerinin geri dönüşünün uzamasını fırsat bilenler Gürcistan sınır kapısına 2-3 kilometrede kumarhane açtılar. Günlerce beklemek zorunda kalan TIR şoförleri eldeki avuçtakini bu kumarhanelerde harcayıp geriye dönüyor. Yaşanan bu mağduriyet hem firmalar, hem de şoförler arasında büyük sorun oldu. Kapıda beklemek zorunda kalan şoförlerin geri dönüşte getirmeleri gereken 1000-1500 doları kumarhanede harcadıkları, yetmezmiş gibi araçlarını da rehin bıraktıkları iddia edildi. Kumarhane tuzağında sıfırı tüketen şoförlerin sınırdan girişte ödemesi gereken 15-20 doları bile cebinde kalmıyor, TIR firmaları bu sorunun bir an önce çözümünü bekliyor. Hopa ve Trabzon’da ki firmalar kapı inşaatının bir an önce bitirilmesini isteyerek, Gürcistan tarafında kurulan kumarhane tuzağında, sermayelerinin yok olmasına izin verilmemesini istediler.  Öte yandan Sarp Kara Hudut Kapısı fiziki alanının yenilenmesi çalışmalarına 28 Kasım 2016'da başlanmıştı. 2018 yılı içerisinde bitirileceği öngörülmüştü fakat hala inşaat çalışmaları devam etmekte olup, mağduriyet yaşatmaktadır.

Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap