SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Sanatlar Lisesi'nden muhteşem konser

Sanatlar Lisesi'nden muhteşem konser

16 Ocak 2016 Cumartesi - 09:58




Rize’de Yasemin Başkan Günal şefliğinde organize edilen Türk sanat müziği konseri kulakların pasını sildi. Usta bestekar Özdemir Hafızoğlu programda d





Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi, okul öğretmenlerinden Yasemin Başkan Günal şefliğinde Türk sanat müziği saz ve sözlü eserlerle yeni sezona merhaba dedi. Eserlerin tamamı KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve TLYD Türk Sanat Müziği Koro Şefi Özdemir Hafızoğlu'nun eserlerinden oluşuyordu. Hicaz İntro (Asi) adlı saz eseriyle konsere başlayan RTGSL Orkestrası’nın eser bitiminde aldıkları alkış, programın tümünün habercisi durumundaydı. Konser bitiminde sahnede harika icralarıyla göz dolduran okul hocaları ve öğrencileri Rizeli sanatseverlere unutamayacakları bir sanat şöleni sundular. Şef Yasemin Başkan Günal'ın öğrencilik yıllarındaki kanun hocası bestekar Özdemir Hafızoğlu'na ithaf ettiği kürdilihicazkar makamındaki saz eseri ‘Sen Gibi’ konsere ayrı bir renk kattı. Konser bitiminde sahneye davet edilen Özdemir Hafızoğlu, "Şu an gururların en yücesini yaşıyorum. Eserlerimin seslendirilmesi benim için ayrı bir onur ama en önemlisi hocaların ve öğrencilerin bir ağacın dalları gibi birbirine bağlı olduklarını gördüm. Ve de böyle devam ettiği sürece daha güzel icralara da imza atacaklarından eminim" dedi. Daha sonra eserleri seslendirilen Özdemir Hafızoğlu'na çiçek takdim edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap