SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Samsun’da 'Maskeli Balo'

Samsun’da 'Maskeli Balo'

30 Nisan 2015 Perşembe - 13:39




Samsun Devlet Opera ve Balesi, 2014-2015 sanat sezonunun son prömiyerini ünlü İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin 'Maskeli Balo' operası ile yapacak.





Samsun Devlet Opera ve Balesi, 6 Mayıs Çarşamba günü perdelerini Maskeli Balo operası için açacak. Orkestra şefliğini Tulio Gagliardo, rejisörlüğünü Yiğit Günsoy, dekor ve kostüm tasarımını Gülden Sayıl'ın yaptığı operada, sahne önü ve arkasında yaklaşık 150 kişi görev yapacak. Maskeli Balo operasının Giuseppe Verdi'nin olgunluk dönemi eserlerinden olduğunu söyleyen Rejisör Yiğit Günsoy, "Çok güzel ve renkli bir operadır. Konusunu gerçek bir hikayeden almaktadır. İçerisinde danslar, koro partileri var. Dekor ve kostümde döneme sadık kalındı. 3 perdelik bir opera olacak. Umarım Samsunlular bunu beğenir. Sahne önü ve arkasında yaklaşık 150 kişi bu operada görev yapacak. Maskeli Balo, uzun süre sonra Türkiye'de ilk defa sergilenecek. Sanırım 10-15 senedir sahnelenmedi. Bu kadar yıl sonra bunu Samsun'da yapmak beni çok mutlu etti" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap