Atakum’da Genç Hafızlardan Mukabele Ziyafeti
Yayın Tarihi: 27.02.2026 - 11:35
Samsun’un Atakum ilçesinde Kur’an kursu öğrencileri, asırlık mukabele geleneğini 22 farklı noktada sürdürüyor ve vatandaşlara manevi bir Ramazan şöleni sunuyor.
Kaynak:İHA
Atakum’da hafız öğrenciler, 22 farklı noktada mukabele geleneğini yaşatıyor ve vatandaşlara Kur’an ziyafeti sunuyor.
Kur’an Geleneği 22 Noktada Yaşatılıyor
Atakum İlçe Müftülüğüne bağlı Hudeybiye Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu ile Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Ramazan boyunca hem camilerde hem de Kur’an kurslarında mihrap ve kürsüye geçiyor.
22 farklı noktada düzenlenen mukabele programları, Atakum halkı için manevi bir heyecan kaynağı oluşturuyor.
İlçe Müftüsü: "Genç Hafızlardan Dinlemek Mutluluk Veriyor"
Atakum İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, çalışmalarla ilgili olarak, "Kur’an ayını en verimli şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Hem kız hem de erkek öğrencilerimizin katılımıyla 22 ayrı noktada mukabele programları düzenliyoruz. Kur’an’ı bu genç ve pırıl pırıl hafızlarımızdan dinlemek halkımıza ayrı bir mutluluk katıyor" dedi.
Ramazan Boyunca Devam Edecek
Mukabele programları, Atakum’un merkezi noktalarından mahalle camilerine kadar geniş bir yelpazede gerçekleştiriliyor. İlçe Müftülüğü yetkilileri, bu kadim geleneği yaşatmayı ve öğrencilerin öğrendikleri ilmi vatandaşlarla paylaşmalarını amaçladıklarını belirtti. Programlar, Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek.