SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Sabah bırak akşam topla!

Sabah bırak akşam topla!

05 Kasım 2015 Perşembe - 09:21




Çömlekçi Mahallesi’nin kendilerini ‘Suriyeli’ diye tanıtan yabancı uyruklu vatandaşlar tarafından mesken tutulduğunu belirten Muhtar Ahmet Refik Günay





Ortahisar ilçesi Çömlekçi Mahallesi, yabancı uyruklu ve kendilerini ‘Suriyeliyim’ diye tanıtan kişiler tarafından mesken tutulmuş durumda. “Kim oldukları belli olmayan ve hastalık saçan kişilere karşı kolluk kuvvetleri neden önlem almıyor?” diyen Çömlekçi Mahallesi Muhtarı Ahmet Refik Günaydın, “Mahallemiz istila altına alınmış durumda. Nereli oldukları belli olmayan yabancı uyruklu kişiler uyuşturucu kullanıyorlar, silah kaçırıyorlar ve evlerde fuhuş yaptıkları görülmüş. Bunlar tespit edildiği halde nedense kolluk kuvvetleri buraya girmekten çekiniyorlar. Gereken kontroller yapılmadığı için Çömlekçi halkının can güvenliği tehdit altındadır. Çömlekçi’de oturan kişiler akşam saatlerinde sokağa çıkamaz duruma geldi. Defalarca kez yetkililere müracaat edildi ama bir neticeye ulaşılamamıştır” dedi.

KANUN YOK GİBİ

Mahallede oturan bir kişinin en geç 1 ay içerisinde muhtarlığa başvuru yapması gerektiğini söyleyen Günaydın, “Taşınan kişinin adres bildirim mecburiyeti vardır. Adres beyanında bulunmayan evini kiralayan veya kiracı kişiler hakkında 5490 sayılı kanunun 68. maddesine göre ceza uygulanması gerekmektedir. Ama mahalleyi işgal eden kişiler hakkında hiçbir kanun yok gibi. İstedikleri gibi gezip, mahalle halkını tehdit etmektedirler” diye konuştu.

SERVİS YAPILIYOR

Bu kişilerin geceleri parti düzenlediklerini ifade eden Muhtar Günaydın, “Mahallemizi tehdit eden yabancı uyruklu ve kendilerini ‘Suriyeli’ diye tanıtan kişiler esrar partileri düzenlemektedir. Bu kişiler sabah işe çıkarken servis arabası gibi kendilerine ait bir araba ile belli noktalara bırakılıyor, akşam olunca da servis araçları onları toplayıp Çömlekçi’ye getiriyor. Bunların kontrol altına alınıp, kimlik bilgilerinin tespitleri için emniyet müdürlükleri, belediyeler, maliye ekipleri ve nüfus müdürlüklerinin yardımları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Yusuf ARSLAN


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap