SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Rusya’ya hızlı hat!

Rusya’ya hızlı hat!

16 Kasım 2013 Cumartesi - 09:19




Rusya ve Türkiye gümrüklerinin anlaşması sonucu genişletilen Basitleştirilmiş Gümrük Hattı uygulaması Trabzon ve Tuapse limanları arasında başladı





Rusya ve Türkiye gümrüklerinin anlaşması sonucu genişletilen Basitleştirilmiş Gümrük Hattı uygulaması 15 Kasım 2013 tarihi itibariyle Trabzon-Tuapse limanları arasında başladı. Uygulama nedeniyle Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Musa Aydemir'i makamında ziyaret etti. BÜYÜK KOLAYLIK Musa Aydemir, bölgenin gelişmesine katkı verecek olan "Basitleştirilmiş Gümrük Hattı" uygulamasından yararlanmak isteyen firmaların bölge müdürlüğü ile irtibata geçmelerini söyledi. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı uygulamasının başlar başlamaz etkisini göstermediğini aktaran Aydemir, bir sürecin gerekli olduğunu ifade ederek, "Yapılan işlemlerin kolaylığını insanlar algıladıktan sonra kullanmaya başlıyorlar. Firmaların gerekli işlemlerini tamamlayarak Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulamasından yararlanmalı" dedi. KÜÇÜK YATIRIMCI İÇİN... Türkiye geneli için ihracatçılara kolaylık getiren uygulamalar yapıldığını anımsatan Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Aydemir, büyük şirketlerin gümrüğe gelmeden işlemlerini yapma hakkı verildiğini anımsattı. Aydemir, "Bu uygulamadan yararlananlar örnek olarak Trabzon gümrüğüne uğramadan Sarp Kapısı'ndan geçmiş olacak. Beyannamesini kendi yapacak. Ya da taşıyıcılar için böyle çalışmalarda bulunduk. Küçük yatırımcıları düşünerek bu adımı attık. Hızlı kargo şirketleri gibi düşünebilirsiniz. Yetki verilen nakliyecilere eşyayı teslim ettiğinizde de yine gümrüğe gelmenize gerek kalmayacaktır. Bu projeler geliştiriliyor" ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap