SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Rize'ye ulaşım yatırımı

Rize'ye ulaşım yatırımı

14 Mayıs 2013 Salı - 10:41




AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’de yapılan kamu yatırımlarının maliyetinin 3.5 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı.





AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Basın Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya gelerek hükümetin Rize’de ki yatırımlarını değerlendirdi. Rize’de başlatılan başta Ovit Tüneli olmak üzere Kara Yolları Genel Müdürlüğü’nün yatırımlarının hızla devam ettiğini belirten Karal, bu yatırımların kamulaştırma bedelleri ile birlikte maliyetlerinin 3.5 milyon TL olduğunu, bir yıllık Karayolları Genel Müdürlüğü bütçesinin ise 8 Milyar TL olduğunu belirtti. RİZE'YE HAS CEZAEVİ Karal Rize’de inşa edilecek yeni açık cezaevinin aynı zamanda çay paketleme fabrikası olarak faaliyet göstereceğini belirterek “Cezaevinin müjdesi olmaz. Ancak ilimizde bir ilke imza atarak çok farklı bir cezaevi oluşturacağız. Kalkandere ilçesi sınırları içerisinde 15 bin 600 metre kare alın üzerinde inşa edilecek yeni cezaevi içerisinde bir çay paketleme fabrikası oluşturulacak. Burada mahkumların üreteceği çaylar Adalet Bakanlığı’na bağlı ülke genelindeki tüm birimlerde tüketilecek” dedi. Akil adamların siyasi olmadıklarını belirten Karal, “Onlar siyaset kurumlarından bağımsız hareket ediyor. Hemşehrilerim ile yaptığım temaslarda ilimizde çözüm sürecine yüksek oranda bir destek olduğunu gözlüyoruz. Ülkemiz genelinde 7 farklı coğrafi bölgelerde yapılan anketlerde ise destek yüzde 70’in üzerinde. Bir şehidin ne olduğunu onun tabutunun üzerinde ağlayan annesine, eşine ve çocuğuna sormak lazım. Artık ülkemizde kan akmıyor. Şehit haberleri gelmiyor. 1982 yılından bu yana yapılan yatırımların toplam maliyeti 400 milyar doları bulmazken biz terörle mücadele için 400 milyarı tanka, topa ve mermiye harcadık. Bu sorunda çözülmedi. Bizlerden önceki hükümetler de sorunu çözmek istedi. Çok doğru adımlar attılar. Ancak başarılı olamadılar. Elbette hiçbir hükümet kan akmasını istemedi. Ancak derin yapılanmalar içinde derin yapılanmalar vardı. Girift bağlantılar içerisinden çıkamayan hükümetler iyi niyetle attıkları bu adımlarda başarılı olamadı. Recep Tayyip Erdoğan omurgalı duruşu ile bu yapılanmaların üzerine gitti. Bu girift bilmeceler ve derin yapılanmalar çözüldü. Artık bu sorunda çözülüyor” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap