SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Rize’ye Arslan müjde!

Rize’ye Arslan müjde!

15 Ocak 2017 Pazar - 10:40




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize-Artvin Havalimanının temelini nisan ayına kadar atmayı planladıklarını açıkladı.





3 MİLYON YOLCU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Rize’ye beklenen müjdeyi verdi. Havalimanının temelinin Nisan ayında atılacağını belirten Arslan,  "Deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilecek Türkiye'nin ikinci havalimanı için mali teklifleri aldık. Altyapı ihalesini kimin kazandığını 15 gün içinde açıklayacağız. Nisan ayına kadar temelini atmayı planladığımız havalimanı, 3 milyona yakın yolcuya hizmet verebilecek" dedi.

85 MİLYON TON TAŞ

Bakan Arslan, Rize-Artvin Havalimanı projesinin, yıllardan beri bölgenin hep gündeminde olduğunu ve dört gözle beklendiğini ifade ederek, havalimanının 2022 yılına kadar tamamlanarak bölge halkının özlemini gidereceğini kaydetti. Arslan, denize 85 milyon tonun üzerinde taş dolgu  yapılacağını ve bu bakımdan projenin meşakkatli olduğunu belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap