SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Rize'nin yüzünü güldürecek

Rize'nin yüzünü güldürecek

05 Kasım 2013 Salı - 13:19




Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) tarafından başlatılan ve Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kapsamında COST Aksiyonu tarafından kabul edil





Projenin hayata geçmesi halinde çay üretimi sürecinde ortaya çıkan atıklardan biyoyakıt üretilecek ve organik gübre üretiminin deneysel araştırılması yapılacak. Biyoyakıt ve organik gübre üretiminde kullanılacak cihazın tasarımı proje ekibine ait. Projenin sonuçlanmasıyla cihazın ve diğer çıktıların çay sektöründe endüstriyel ürünlere dönüştürülmesi hedefleniyor. Projenin yurt içi ekibinde RTEÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zuhal Oktay Coşkun, Yrd. Doç. Dr. Gökçen Akgül, Yrd. Doç. Dr. Can Coşkun ve Cumhuriyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ayten Ateş, yurt dışından ise Almanya Fraunhofer Institute for Environmental, Safety and Energy Technology UMSICHT’den Avrupa Biyoenerji Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Andreas Hornung ve ekibi yer alıyor. 270 bin TL bütçesi olan ‘Biyokütle Atıklarının Sürekli Sistem ile Biyokömür (Biochar) Üretiminin Deneysel Araştırılması’ adlı projenin süresi 27 ay.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap