SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Rizeli'ler bu işe şaştı kaldı

Rizeli'ler bu işe şaştı kaldı

05 Haziran 2012 Salı - 16:51




Rize’de devlet tarafından yapılan 20 milyon TL değerindeki yatırım köy sakinlerini şaşkına çevirdi.





Rize’nin Çayeli ilçesi Akpınar Köyü Yolu’nun genişletilmesi için devlet tarafından yapılan 20 milyon TL değerindeki yatırım köy sakinlerini şaşkına çevirdi. Köy sakinleri devlet tarafından köylerinde askeri üs kurulacağını veya gizlenen bir maden bulunduğunu düşünüyor. Günde 4-5 aracın geçtiği ve kış aylarında ulaşım sağlanamayan Çayeli ilçesi Akpınar Köyü Yolu’nun genişletilmesi için devlet tarafından 20 milyon 159 bin TL değerinde proje gerçeleştirilerek ihalesi yapıldı. 2012 yılının 3. ayında yol genişletme çalışmalarına başlanıldı. Projenin tamamlanma süresi de proje bedeli kadar rekor bir rakam olarak belirlendi. 8.6 kilometre uzunluğundaki proje; toprak yapıları, sanat yapıları, alt ve üst yapıları ile birlikte 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak 15 Nisan 2015 tarihinde yüklenici firma tarafından Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’ne teslim edilmesi kararlaştırıldı. Yol tamamlandığında 8.6 kilometre uzunluğunda 12 metre genişliğinde bir köy yolu ortaya çıkacak.Bir köy yolu için yapılan bu rekor yatırımı duyanlar kadar köy sakinlerini şaşkına döndü. Köy sakinleri bir köy yolu için böyle bir yatırımın mümkün olmadığını belirterek köylerinde bir askeri üs kurulacağını veya gizli tutulan bir maden bulunduğunu düşünüyorlar.

Köy sakinleri yaptıkları açıklamalarda, “İstanbul'daki Boğaz Köprüsü’nden sonra ilk kez bu kadar büyük bir yatırım görüyoruz. Bunun köyle ilgisi yok galiba. Yukarılarda bir askeri üs kurulabilir. Bir maden bulunmuş olabilir. Köyde ki insanlar bu yoldan faydalansın diye yapılmış bir yol değil”, “Bu yatırım bizden alınan vergiler karşısında normaldir. Biz derelerimizin üzerinin de kapatılmasını istiyoruz. Bize iki numara büyük bu yol ama yapacak bir şey yok. Kullanacağız bu yolu”,”Köy yollarında bu güne kadar böyle bir yatırım görmemiştik. Bu büyük bir israftır. Devlet memuruna yüzde 3’ü zor bulup veriyor. Burası için trilyonları nereden buldu anlamak mümkün değil. Buradan kışın tek bir araba geçmez” dediler.Öte yandan köy sakinleri Karayolları 4. Bölge Müdürü Öner Özgür’ün de aynı köyden olduğunu hatırlatarak yatırımın Özgür’ün köyüne yaptığı bir jest de olabileceğini savundular.

Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil ise İHA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, yolun tamamlandığında Büyükköy ile bağlantısının sağlanacağını bu şekilde köy yolu statüsünden çıkacağını belirterek yolun Karayolları ağına alındığını vurguladı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap