SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Rizeli Heidi 'Evet' diyecek

Rizeli Heidi 'Evet' diyecek

15 Mart 2017 Çarşamba - 15:02




Sırtında taşıdığı keçisi ile gündeme gelen Rize İkizdereli 11 yaşındaki Hamdüsena Bilgin, ahırlarındaki ineklerinin alınlarına yazdığı “Evet” yazısı i





Ahırda alınlarında “Evet” yazılı inekleri ile çekilmiş resimlerini paylaşan Bilgin, “Geçimimizi hayvancılıkla sağlayan bir aileyiz. Aile büyüklerimiz de bu işle uğraşırdı. Hayvanlarımız, sütümüz, yoğurdumuz, peynirimiz, yağımız para etmez elimizde kalırdı. Ama şimdi her şey değişti. Gübremiz bile para ediyor. Hayvanlarımızın her şeyini değerlendirebiliyoruz.

Hükümetimizden tam destek alıyoruz. Yem desteği, buzağı desteği, ahır barınak desteği. İneklerimiz bile bu desteklerden memnun onun için ‘Evet’. Onlar da bu yaşamdan memnun. Çünkü ineklerimize artık değer veriyoruz. Onlar da kaliteli yaşıyor. Onun için evet” görüşlerini savundu. Rize’nin İkizdere İlçesi Yağcılar Köyü’nde yaşayan Hamdüsena Bilgin, geçtiğimiz aylarda doğum yapan keçisini sırt çantasına koyup karda ahıra taşımıştı.

Yeni doğan yavruyu ise Tomi isimli çoban köpeğinin sırtındaki çantaya koyan Bilgin, bu esnada çekilen fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması ile Türkiye’de gündem olmuştu. Bilgin’in bu hareketi sevilen çizgi film karakterlerinden Heidi’ye benzetilmiş ve kendisine ‘Rizeli Heidi’ ismi verilmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap