SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Rize'de İsrail protestosu

Rize'de İsrail protestosu

23 Kasım 2012 Cuma - 15:06




Rize’de bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler Cuma Namazı çıkışı İsrail’in Gazze Saldırısı'nı protesto ederek ortak bir basın aç





İsrail’in Gazze’ye karşı ateşkes kararı aldığını ilan etmesine rağmen İsrail’e olan öfke dinmiyor. Rize’de bir araya gelen; AK Parti, Askon, Evrensel Hafızlar Derneği, Gül Yetiştiren İnsanlar Derneği (GÜL-DER), İlim Yayma Cemiyeti, Kamu-Sen, KİDER, Memur-Sen, MHP, MÜSİAD, Rize Ticaret Borsası, Rize Muhtarlar Derneği, RİHDER, RİSİAD, Saadet Partisi, Şuurlu Öğretmenler Derneği, TÜMSİAD, Ziraat Mühendisleri Odası ve Yeşilay Derneği temsilcileri Cuma Namazı çıkışı Şeyh Camisi önünde toplanarak İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıyı protesto ederek basın açıklaması düzenlediler. Grup İsrail’i lanetleyen dövizler açarak “Mehmetçik Gazze’ye, Bir gece ansızın gelebiliriz, direnişe devam Gazze’ye selam” gibi sloganlar attılar. Grup adına hazırlanan basın açıklamasını Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta okudu. Usta okuduğu metinde, “Halkımız bilmelidir ki bu bölgede akan bütün kanın, bütün iş savaşların ve tüm terör olaylarının arkasında doğrudan veya dolaylı olarak İsrail Devleti vardır. Siyonist İsrail yönetimi bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapık bir inanca sahiptir. Bütün Dünya sussa da biz buradan haykırıyoruz ‘insanları yok eden, bebek katilleri lanet sizlere’ ” dedi. Usta konuşmasında İslam ülkelerinden oluşturulacak bir barış gücünün biran önce Gazze’de konuşlandırılması gerektiğini hatırlattı. Bir süre önce Trabzon’da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Saadet Partisi Rize İl Başkanı Hasan Uzun’un da tedavisine ara vererek meydana gelmesi dikkat çekti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap