SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Rize'de hayaller gerçek oluyor

Rize'de hayaller gerçek oluyor

15 Ağustos 2016 Pazartesi - 11:14




AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal hizmette 15 yıllarını kutladıklarını belirterek Rize’de planlanan tüm projelerin yavaş yavaş hayata geçmeye baş





AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal 15 yıl önce kurulan AK Partinin ülkeye çok şey kattığını söyledi.

14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Partinin 15 inci yıl dönümü olduğunu belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, “ Cumhurbaşkanımız partiyi kurdu ancak aday bile olamadı. Türkiye farklı yerlerden geldi ve geçti. Ülkeye hizmet anlamında çok şey kattık. Hava Limanının düşünce tarihi 26 Ağustos 2013’tür, bu tarihte o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanımız Ayder’de bir otelin açılışına katıldığında otel sahibinin bir sözü üzerine bize görev vererek Havalimanı projesini araştırmamızı istemişti. O günden bugüne geldik ve 4 Ağustos 2016 tarihinde hava limanı yapım ihalesi ilana çıktı, bu hava limanı dünyanın deniz üzerindeki 4üncü havalimanı olacak. Terminal binaları 2017 yılında ihale edilecek. Hava Limanı ihalesi yaklaşık 750 trilyon tutmakta” dedi.

LOJİSTİK ÜST PROJESİ ÇİZİLİYOR

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Lojistik üst proje ihalesinin DENAR firması tarafından alındığını ve 310 günlük süresi olduğunu belirterek “2017 ortalarına kadar projesi bitmiş olacak burada 800 dönümlük bir alan doldurulacak. Ayrıca Ovit tünelinde son 300 metrenin altına düştük ve Eylül sonunda karşı tarafın ışığını görmüş olacağız” dedi.

ŞEYTAN TAŞLIYORUZ


Karal hizmette zaman zaman kesintiler olduğunu belirterek, “ Şeytan taşlamaktan Teaf yapmaya zaman bulamıyoruz. Seçimler, darbe girişimleri gibi çeşitli engellerle karşılaşıyoruz, bunlar hizmet akışımıza kesintiler olmasına neden oluyor” dedi.

Salarha Tünelinde 3-400 metre ilerlediklerini belirten Karal, “Tünelin karşı tarafı olan Dalyan mevkiinde bağlantı noktaları için çalışmalar sürüyor. Ayrıca çevre yolu ile sahili birbirine bağlayacak 3 nokta belirlendi. Bunlardan biri AVM inşaatının başladığı eski stadyum yanı, ikincisi Yeniköy Mahallesi Dosma mevkiinden Meteler önü, 3 üncüsü ise Tip fakültesi önünde yapılacak olan viyadük ve üst geçitler ile şehrin yüksek kesimlerini sahile bağlayacağız” dedi.

SANAYİ KALKMALI

Sanayi sitesinin Çiftekavak mevkiine kalkması için çalışmalar yaptıklarını belirten Karal, “ Sanayi esnafı olaya tedirgin bakmakta, hâlbuki hiçbir hak kayıpları yok ve Sanayi sitesinin yeri yine kendilerinin, biz onları Çiftekavak ta yapılan sanayi sitelerinin üst kısmına almak istiyoruz, onlara Alipaşa’dan girişi yapılacak olan Tünelden çıkış vererek bu esnafımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.

YIKMAK YÜREK İSTER


Karal Rize’de 400 ün üzerinde yıkım kararı çıkan bina olduğunu belirterek, “ Ayder bunlardan biri, yaylalarda yıkım kararı çıkan 400 ün üzerinde bina var, ancak bunları yıkmak kolay değil, ihaleye kimse girmeye cesaret edemiyor. Ayder’de ayrıca teleferik ve kayak tesisleri yapımı için Çin firması başvurdu. Biz buna Çaykur ve Belediyenin teleferik sistemini de dahil etmek istiyoruz” dedi.

6 DERENİN ÜSTÜ AÇILMALI

Rize Şehir merkezinde 6 dere bulunduğunu belirten Karal “ Zaman zaman yaşanan su baskınlarının derelerin üstünün kapalı olmasından kaynaklandığını belirterek “ Derelerin üstü mutlaka açılmalı, ihalesi yapılmış ancak Dünya da hiçbir yerde olmayan ve Rize “de olan Dere yataklarının satılması ile bu sorunu çözemiyoruz. Tüm dere yatakları satılmış ve üstlerinde binalar konuldu. Bu sel ve su baskınlarını önlemek için Rizelilerin mutlaka öz verili olması gerek” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap