SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Rize'de afetin izleri siliniyor!

Rize'de afetin izleri siliniyor!

17 Kasım 2015 Salı - 09:14




Vali Ersin Yazıcı, Rize’de sel ve heyelanın yarattığı zararın en kısa sürede giderilmesi için gerekli çalışmaların hummalı şekilde yapıldığını bildird





Rize’de 12 Kasım gecesi etkili olan sağanak yağmur sonrası oluşan sel ve heyelanın izleri silinmeye çalışılıyor. Çayeli, İkizdere, Hemşin, Ardeşen, Pazar ve Çamlıhemşin’de büyük hasarlara yol açan yağış çok sayıda mahalle ve köy yolunda toprak kayması nedeniyle ulaşımda aksamalara, iletişim ve elektrik hatlarında kopmalara sebep oldu. Rize İl Özel İdaresi olayın yaşandığı günden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdürürken Rize Valisi Ersin Yazıcı hasarların oluştuğu bölgelerde incelemelerde bulundu. Çayeli (Senoz Vadisi) ve Çamlıhemşin ilçelerinde meydana gelen sel ve heyelan bölgesine giden Vali Yazıcı yürütülmekte olan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Vali Ersin Yazıcı, sel ve heyelanın verdiği zararın ise en kısa sürede giderileceğini ve bölgede hayatın normale döneceğini, zarar gören vatandaşların yanında olduklarını, gerekli çalışmaların hızla yapılmaya devam ettiğini söyledi.

YARALAR SARILIYOR

Ekiplerin yoğun bir şekilde çalışmalara devam ettiğini belirten Vali Yazıcı, "İlimizde birkaç gündür devam eden aşırı yağışlar sonucu Çayeli, Çamlıhemşin ve İkizdere ilçelerimizde, derelerin taşması sonucu su baskınları, sel ve toprak kayması sonucu heyelanlar meydana geldi. Olayı öğrenir öğrenmez İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Özel İdare ve Karayollarına bağlı arama-kurtarma ekipleri ile iş makinelerini bu bölgelere sevk ettik. Can kaybına sebep olmayan toprak kaymaları, ulaşımı büyük oranda engellemişti. Devletimiz heyelandan dolayı zarar gören tüm vatandaşlarımızın her zaman yanında olmuş, bundan sonra da aynı kararlılıkla yaraların sarılması için çalışacağız. Tüm kurumlarımızla meydana gelen afetin etkilerini silmeye çalışıyoruz. Çalışmalar tüm eksikler giderilene kadar devam edecek. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Arzu Erbaş

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap