SON DAKİKA



Haber > Rize > Yakarım kendimi! Bu tabelayı indirtmem

Yakarım kendimi! Bu tabelayı indirtmem

Karadeniz Özel

29 Temmuz 2019 Pazartesi - 11:46




Çervatoğlu “Asla ve asla o ismi oradan indirmeyeceğim. Direnmekse direnmek, kendimi bağlamaksa bağlamak, yakmaksa yakmak ama o tabelayı indirmeyeceğim” dedi





// Karadeniz Özel // Haber: Gürhan BEŞYILDIZ // Rize Fındıklı’da Belediye Meclisi tarafından alınan kararla 'Millet Bahçesi'nin ismi '100. Yıl Atatürk Parkı', 'Millet Kıraathanesi'nin ismi ise 'Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi' olarak değiştirildi. Yapılan bu değişikliklerin Fındıklı Kaymakamlığı tarafından 'Kamu Yararı Görülmediği' gerekçesiyle onaylanmadı. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, bu karara sert tepki gösterdi. 

SİYASİ BASKI VAR

Çervatoğlu, “31 Mart yerel seçimlerden bir hafta önce alelacele açılarak siyaseten isim verilen 'Millet Bahçesi' ve 'Millet Kıraathanesi' isimleri Fındıklı Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısında üçte iki çoğunluğunun almış olduğu kararla '100. Yıl Atatürk Parkı' ve 'Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi' olarak değiştirildi. 




Bunun üzerine  Kaymakamlıktan onaylanmamıştır yazısı geldi. Yazıda da gerekçe olarak kamu yararı olmadığı ifade ediliyor. AKP ilçe başkanının bastırması üzerine yapılan bir iştir. Siyasal bir şey” şeklinde konuştu.

NE ZAMANDAN BERi KAMU ZARARI?




Çervatoğlu: “Asla ve asla o ismi oradan indirmeyeceğim. Direnmekse direnmek, kendimi bağlamaksa bağlamak, yakmaksa yakmak ama o tabelayı indirmeyeceğim” dedi. Karara CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz de tepki gösterip şöyle dedi: “Merak ediyor ve soruyoruz: ‘Atatürk’ ismi ne zamandan beri ‘kamuya zararlı’ olarak görülmeye başlanmıştır. Hiç kimse halkın iradesinin üstünde değildir. ‘Atatürk’ adını ‘kamuya zararlı’ gören anlayışa teslim olmayacağız.”
Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap