SON DAKİKA



Haber > Rize > Ücretsiz otopark şart

Ücretsiz otopark şart

23 Haziran 2019 Pazar - 10:40




CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Rize Belediyesi’ne çağrı





Rize’de otopark sayısının hızla artırılması gerektiğine dikkat çeken Deniz, sürücüleri teşvik etmek adına ücretsiz otoparkların hizmete açılması gerektiğini savundu.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nın altında yapılan otoparkın ve sahildeki otoparkın tam manasıyla ihtiyaca cevap vermeyeceğini belirterek, Rize’de otopark sayısının artırılması gerektiğine dikkat çekti. Rize Belediyesi’ne çağrıda bulunan Saltuk, vatandaşları teşvik etmek adına Rize’de ücretsiz otopark sayısının da hızla artırılması gerektiğine dikkat çekti.

EN AZINDAN TEŞVİK EDER




Kent merkezindeki trafiğin rahatlatılması adına otopark sayısının artırılması gerektiğini kaydeden Deniz “Ayrıca bazı otoparklarımızın da ücretsiz olması gerekiyor. Rize Belediyesi’nin bu konuda adım atması gerekiyor. Belki sorunu tam manasıyla çözmeyecek ama en azından biraz daha azaltabilir. Şu andaki ekonomik ortamda insanlar araçlarını rahatça otoparklara çekebilir. Teşvik etmek anlamında böyle bir uygulama olabilir” dedi.

BAZI YERLERDE ÜCRETSİZ




Bazı şehirlerde ve ilçelerde otoparkların ücretsiz olduğunu belirten Deniz “Bunu belediyenin kamu hizmeti adına yapması gerekiyor. Bu uygulama elbette kent içi trafiğini de belli ölçüde azaltacaktır. Sorunu tek başına çözecek midir? Elbette sorunu tek başına çözemeyecektir. En azından bir nebze de olsa şehir trafiğini rahatlatır. İnsanların otopark kültürü kazanmasına neden olur. Belediyeye ait otoparkların ücretsiz olması sağlıklı olacaktır” diye konuştu. 

HABER: HÜSEYİN TERZİ

 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap