SON DAKİKA



Haber > Rize > Trafiğin ilacı raylı sistemdir!

Trafiğin ilacı raylı sistemdir!

Karadeniz Özel

19 Temmuz 2019 Cuma - 10:58




Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize’de yaz aylarında trafik yoğunluğunun arttığına dikkat çekerek bu yoğunluğu azaltmak amacıyla hafif raylı sistem projesinin hayata geçirilmesi için belediyeye projeyi önerdiklerini söyledi.





// Karadeniz Özel // Hüseyin TERZİ // Karamehmetoğlu, “İlimizde eğer hafif raylı sistem projesi yapılırsa çalışmaması için hiçbir sebep yok” dedi.

YOĞUNLUĞU AZALTIR

Karamehmetoğlu, “Bizim ilimizin merkezi yazın çok kalabalık oluyor. Bu konuda Türkiye’de ender illerden bir tanesidir. Rize’de adım atmaya yer yok. Eski Dedeman Otel diye tabir ettiğimiz yerden Gündoğdu’ya kadar bu sahilde bir hafif raylı sistemin oluşması önem arz eder diye düşünüyorum. Hem şehrin trafik yoğunluğuna bir nebze de olsa çare olur” diye konuştu.




CİDDİ SİRKÜLASYON VAR

Hafif raylı sistemin Rize’de çalışması için ciddi bir yoğunluğun olduğuna işaret eden Karamehmetoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu projenin hayata geçirilmesi için ciddi bir sirkülasyon olması lazım. Ama Dedeman Otel’in olduğu yerden Gündoğdu’ya kadar zaten ciddi bir sirkülasyonumuz var. İlimizde eğer hafif raylı sistem projesi yapılırsa bunun çalışmaması için hiçbir sebep yok.”




HAYATA GEÇİRİLMELİ

Belediyeye önerdikleri projeler arasında hafif raylı sistem projesinin olduğuna dikkat çeken Karamehmetoğlu, “Ama tabii bunların hepsi imkan meselesidir. İmkan varsa bu proje yapılır. Ancak bu projenin hayata geçirilmesi gerekir. Gerekmez dersek yalan olur. Fakat bu proje de öyle kolay bir proje değil. Neticede ciddi bir masraf gerektirir” şeklinde konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap