SON DAKİKA



Haber > Rize > Tatmin edici

Tatmin edici

18 Mayıs 2019 Cumartesi - 10:51




Rize’de oda başkanları yaş çay taban fiyatını değerlendirdi





Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin yaş çay taban fiyatını destekleme bedeli ile birlikte 3.03 TL açıklamasının ardından Ziraat Odası Rize Şube Başkanı Nevzat Paliç ile Türkiye Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman, belirlenen fiyatı değerlendirdiler. Paliç, verilen fiyatın kendilerinin talep ettikleri 3.10 TL’ye yakın bir fiyat olduğunu belirterek bunun tatmin edici olduğunu söyledi. Akman da taban fiyatın memnun edici olduğunu dile getirdi.

FİYATTAN MEMNUNUM

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Rize Şube Başkanı Nevzat Paliç, “Biz 3 lira 10 kuruş talep etmiştik. Bizim belirlediğimiz fiyata çok yakın olduğu için Cumhurbaşkanımıza da, Bakanımıza da, milletvekillerimize de teşekkür ediyoruz. Şu andaki fiyat konusunda memnunuz. Ancak özel sektörün de muhakkak ÇAYKUR’u takip ederek ÇAYKUR’un fiyatlarının altına düşmemesini istiyoruz. Böyle olursa herkes için faydalı olur” dedi.




ÖZEL SEKTÖR DİKKAT ETMELİ

Özel sektöre de çağrıda bulunan Paliç, “Özel sektör, eğer fırsat bulup vatandaşlardan çok düşük fiyata çay almaya kalkışırsa dengeler yine bozulacak. Kendileri de kar edemeyecek, onlar da zarar edecek. Yazık olacak. Sektörün daha düzgün bir şekilde çalışmasına mani olacaklar. Mutlaka kaliteli çay alsınlar ve ÇAYKUR’un fiyatlarını takip etsinler” ifadelerini kullandı.




AKMAN: UYGUN FİYAT

Türkiye Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman ise “Beklenildiği gibi. Enflasyonun da bir tık üzerinde fiyat açıklandı. Bölgemize, üreticimize hayırlı olsun. İnsanlar, günümüz koşullarında memnuniyetsizlik belirtebilir ama bence uygun bir fiyattır. Çünkü tek yıllık bir bitki değil çok yıllık bitkidir. Elbette üreten de çok kazanmalı ama sektörün yaşayabilmesi için bizim önceliğimiz kalitedir. Bahçedeki çayımızı kendimiz toplamadığımız için üretici kazanamıyor. Çünkü üçte birini toplayıcıya veriyor. Sıkıntı da budur” diye konuştu.

KALiTEDEN ÖDÜN VERiLMEMELi




Akman, sözlerine şöyle devam etti: “Biz kaliteden ödün vermeden, bir anda arz talep dengesini bozmadan çayımızı toplarsak inanın çay üreticisinin yüzü gülecektir. Lakin ekonomi yürüyecekse özel sektörü de yok sayamayız. Ekonomik olarak desteklenmesi gerekiyorsa desteklenmelidir. ÇAYKUR var olsun, diğerleri yok olsun düşüncesi son derece yanlıştır. Üretici genel manada verilen fiyattan memnun. Ancak ÇAYKUR’un kota koyması halinde özel sektöre çay vermek zorunda kaldıklarında şikayetçi olurlar.” 

HABER: HÜSEYİN TERZİ
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap