SON DAKİKA



Haber > Rize > Sürekli patlayan su boruları Başkan Çervatoğlu’nu isyan ettirdi

Sürekli patlayan su boruları Başkan Çervatoğlu’nu isyan ettirdi

22 Haziran 2020 Pazartesi - 10:12




Fındıklı’da 3 milyon TL’ye ihale edilen İçme Suyu Projesi’nde su boruları sürekli patlayınca 1.5 milyon TL’lik daha masraf rotaya çıktı. Başkan Çervatoğlu, “Boruları test yaptırdık ama testten geçemedi” diyerek isyan etti





Rize’nin Fındıklı İlçesinde yaklaşık 3 milyon TL’ye ihalesi edilen İçme Suyu Projesinde sürekli olarak boruların patlaması Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu’nu isyan ettirdi. Çervatoğlu, su borularının testleri geçemediğini belirterek sürekli olarak yapılan tamirat çalışmalarından dolayı projenin 4.5 milyona mal olduğunu ifade etti.

SÜREKLİ BORULAR PATLIYOR

Çervatoğlu, “Ne yazık ki 3 milyona ihale edilmiş. Daha 3 yıl geçmesine rağmen yaklaşık 1.5 milyon masraf ortaya çıkıyor. Sürekli borular patlıyor. Her gün her gece borular patlıyor. Bir gün, üç gün değil. Her gün patlaklarıyla uğraşıyoruz. Şimdi üniversite yolunda çalışmalara başladık. Borularımız geldi. Borularımızı döşeyeceğiz” dedi.

PROJE DOĞRU MALZEME HATALI

Fındıklı’nın 4.5 milyon liralık parasının peşkeş çekildiğini iddia eden Çervatoğlu, “Neden bunu söylüyorum. Biz bağımsız kuruluşlarla bu boruları test yaptırdık. Bu testlerden geçemediler. İller Bankasında da test yapıldı yine bu testleri geçemedi. Proje doğru olsa bile malzeme ve imalat hatalı çıktı; sonrası doğru olamaz ki” diye konuştu.

KÖYLERE DE SU VERİLECEK

Çervatoğlu, Ardıç Deresi’nde bir proje hazırladıklarını belirterek “İller Bankası’ndan da gelip inceleyecekler. Bu projeyi imece ile yapacağız. Köylere de su vereceğiz. Kendimiz yapacağız. Bu projeyi yaparsak Fındıklı’da suyu 50 kuruşa vereceğiz. Ancak su ucuz diye de israfın karşısında olacağız. Tasarruf ile birlikte ucuz su vereceğiz” şeklinde konuştu.

EĞER ÇÖZÜLMEZSE HUKUKA BAŞVURACAĞIZ

İller Bankası ile görüştüklerini kaydeden Çervatoğlu, “İller Bankası da yüklenici firma ile görüşüyor. Malzemeyi de götürmeye çalışıyorlar. Buradaki sıkıntıdan dolayı tüm Fındıklı halkı su sıkıntısı yaşıyor. Sıkıntıyı gidermek için İller Bankası ile görüşüyoruz. Eğer yüklenici firma burayı tekrar yenilemezse biz de hukuka başvuracağız. Burada hatalı imalat var” ifadelerini kullandı.

Beğendim
4
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap