SON DAKİKA



Haber > Rize > Sahi kimdir sizin adayınız?

Sahi kimdir sizin adayınız?

04 Temmuz 2022 Pazartesi - 16:17




AKES-DER Genel Başkanı Kansızoğlu muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili çağrıda bulundu.





Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği (AKESDER) Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu, muhalefet partilerinin henüz açıklamadıkları cumhurbaşkanı adayı ile ilgili konuştu. Muhalefet partilerini eleştiren Kansızoğlu “Sahi kimdir sizin adayınız? Adayınız kim? Nasıl belirleniyor ya da belirlenecek” diye sordu. 

İşte Başkan Kasızoğlu’nun açıklamaları: 

PLAN PROJELERİ YOK

“Muhalefet Partilerinden oluşan 6’lı masanın bu ülke için hazırlamış olduğu hiçbir plan, proje yok. Bugüne kadar öne sürebildikleri tek proje parlamenter sisteme geri dönüş. Bunun içinde hazırladıkları bir komisyonla üzerinde çalışmalar yapıyorlar. Bu sistemi hayata geçirebilmek için unuttukları bir konu var yalnız. Hali hazırda devam eden Başkanlık sisteminde seçime girmek ve bu seçimi kazanmak. Sonrasında Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için anayasa değişikliği için referandum, referandumda halk onay verirse tekrar seçim. Yılları alacak bir süreç. Tabi bu yıllar içinde birbirine benzemez 6 lı masa hala ayakta durmayı başarabilirse. 

ELEŞTİRİLERE KULAK VERMEK…

Daha evvel parlamenter sistemde yönetilirken birbirine benzemez iktidar ortaklarının uyumsuzluğu neticesinde ülkemize ne zararlar verdiklerini unutmamak gerekir.  Ak Parti 20 yıldır iktidarda olmasına rağmen hala ayakta ve millet tarafından yine en çok teveccüh gören bir siyasi hareket. Bunun nedeni sürekli kendini yenileyebilmesi ve gelen eleştirilere kulak vermesi. Asıl başarı da burada. Tek başına iktidarda yıllarca kalabilmek ve hala halkın güvenini kaybetmemiş olmak. 

BU NEYİN BAŞARISI?

Muhalefetse anket şirketlerine sürekli anketler yaptırarak kendilerini önde göstererek başarı elde etmeye çalışıyor. Millete daha Cumhurbaşkanı adayınızı açıklayamamışken neyin başarısı. Sahi kimdir sizin adayınız? Adayınızı kim, nasıl belirliyor ya da belirleyecek?  Ülkeniz adına millete neler vaat ediyorsunuz. Hangi planınız hangi projeniz var. Tek plan ve projeniz Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ ı devirmek. Peki diyelim ki seçimi kazandınız ne yapacaksınız bu ülke için. 

ÇÖZÜM İÇİN ÖNERİLERİNİZ VAR MI?

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Elbette bu günleri de atlatacağız. Ancak şunu da unutmamak gerekir. Parasal anlamda evet sıkıntılarımız var ama ekonominin çarkları hala işlemeye devam ediyor. Milletin refaha kavuşabilmesi adına iktidar bütün olanaklarını halka sunmaya çalışıyor. Ekonomide sıkıntı yaşadığımızı sert bir dille muhalefette dile getiriyor. Ama sadece konuşuyor. Bunun için bile bir çözüm önerileri yok ne yazık ki…

ADAM KAZANDI

Bütün dünya Madrid’de yapılan NATO Zirvesi’nde Erdoğan’ın ne kadar etkili olduğunu konuşurken, dergiler “Adam Kazandı” diye manşet atarken bizim muhalefet bu sonuç için hala fiyasko diyor. Bu ne çapsızlık, bu ne vizyonsuzluktur.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap