SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize'de tünele giren ineğin sahibine ceza

Rize'de tünele giren ineğin sahibine ceza

04 Temmuz 2020 Cumartesi - 09:40




Türkiye'nin en uzun tüneli olan Ovit Tüneli'ne giren başıboş ineğe otomobil çarptı. Kaza sonra inek ölürken, sahibine başıboş bıraktığı için 1800 TL ceza kesildi.





Rize'nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyündeki 14.3 kilometre ile Türkiye'nin en uzunu olan Ovit Tüneli'ne giren başıboş ineğe otomobil çarptı.

Kazada inek ölürken, otomobilde hasar oluştu. İneğin sahibi Münevver Biber'e Karayolları Trafik Kanunu'na göre 'başıboş hayvan bırakma yasağına riayet etmeyerek kazaya sebebiyet verme' suçundan 1800 TL idari para cezası kesildi.

"BEN NASIL ÖNÜNE GEÇEYİM"

İneğinin kaçtığını anlatan Biber, "Bu yol güzergahı her yer mera, ineklerimizin başında duruyoruz ama benim 20 tane ineğim var. Başını kollasam dibindeki inek gidecek, hangi birine bakayım? Sıcak çıkınca, sinek basınca hayvan başını kaldırıyor, başlıyor koşmaya. Ben nasıl önüne geçeyim? Yola atlamasını nasıl önleyeyim? İneğim kaçtı öldü, bana 1800 TL para cezası verdiler." dedi.




SÜRÜCÜ DE PARA İSTİYOR

15 bin TL'lik ineğini kaybettiğini söyleyen Biber, "İneğe çarpan sürücü de benden para istiyor. Burada bir önlem alınmamış ve inek kaçmış girmiş tünele. Burada benim ne suçum var? Bu yol bizim yerleşimin ortasından geçiyor, ineklerimiz ahırdan çıkarıyoruz yola düşüyorlar. Meralarda hayvanları otlatırken korumak çok zor, bir önlem alınmasını bekliyoruz." dedi.






 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap