SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize'de Muhalefetin Adayı Bıyık

Rize'de Muhalefetin Adayı Bıyık

06 Ocak 2024 Cumartesi - 10:26




Rize'de muhalefet kritik toplantısında ortaya çıkan isim belli oldu.





Altılı masa genel merkezler nezlinde dağılmış olsada yerelde iş birliği için hala bir umutla birleşmeye çalışıyor. Rize'de dün akşam saatlerinde toplanan muhalefet partileri ortak aday olarak 1994 ve 2009 yıllarında Anavatan Partisinden aday olarak  belediye başkanı olan Kenan Bıyık olduğu bilgisini edindik.

KENAN BIYIK KİMDİR?

Rize'de dünyaya gelen Bıyık, Rize İstiklal İlkokulu, Trabzon Karma Ortaokulu ve Trabzon Lisesi’ni bitirdikten sonra KTÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Gazi Üniversitesinde Pedagoji eğitimi alan Bıyık, Trabzon’da Özel Yılmaz Dersanelerinin Kurucu Genel Müdürü oldu.

Eğitim sektöründe uzun yıllar faaliyet gösteren Kenan Bıyık, Özdebir Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, TTSO Başkan yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanlığı görevinde de bulunan Kenan Bıyık, 1994 yılında Anavatan Partisinden Rize Belediye Başkan adayı oldu. 2009 yılında Anavatan Partisinden ikinci kez Rize Belediye Başkan adayı olan Bıyık, 2011 yılında CHP Rize Milletvekili adayı oldu. 7 Haziran 2015’te yapılacak genel seçimde CHP’nin Rize Milletvekili 1. sıra adayı olmuştu.

HABER:BURAK ÇİMŞİT

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap