SON DAKİKA



Haber > Rize > RİZE’DE BÜTÜN İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR

RİZE’DE BÜTÜN İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR

27 Nisan 2018 Cuma - 08:30




Belediye Başkanı Reşat Kasap, söz verdikleri projeleri hayata geçirdiklerini, şehir halkının tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çaba harcadıklarını söy





Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, çalışmaları hakkında gazetemize konuştu. Kasap, tüm enerjisini söz verdikleri projeleri hayata geçirmek için harcadığını belirtti. Kasap, hayata geçirdikleri ve geçirmeye devam edecekleri projelerle Rize’ye katkı sunmayı sürdüreceklerini ifade etti.

PROJELERiMiZ HIZ KESMEZ!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın ‘On Numara’ projeleri arasında yer alan Batı Park, Doğu Park ve Meydan projelerindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Projelerdeki son durum hakkında yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanı Kasap, şunları aktardı: “Batı Park projemizi üniversitemizle birlikte yürütüyoruz. Yaklaşık yüzde 45’inin tamamlanmış olduğunu öğrendik. Dolgu işlemlerinin de eylül ayında tamamlanacağı konusunda bilgi aldık. Batı Park’ın ikinci aşaması da peyzaj çalışmaları şeklinde olacaktır.” Meclis üyeleriyle yaptığı inceleme neticesinde Meydan Projesi konusunda bilgiler aktaran Belediye Başkanı Kasap, bu projenin ikinci aşamasına yönelik olarak çalışmaların devam ettiğini söyledi. Meydan Projesi’nde yaklaşık 600 araçlık bir otopark olacağını ifade eden Başkan Kasap, proje tamamlandığında Rize trafiğinin rahatlayacağını belirtti.

SAHADA ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Başkan Kasap, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz ve Özel Kalem Müdür Enes Büyük ile esnaf ve vatandaş ziyaretlerine Hamidiye Mahallesi ve merkez Cumhuriyet Caddesi’nde devam etti. Gezdiği alanlarda ilgiyle karşılanan Kasap, vatandaşın taleplerine her zaman önem verdiğini, sosyal ve şeffaf belediyeciliğin gerektirdiği şekilde hareket etme gayretinde olduğunu belirtti. Kasap, “Göreve geldiğimiz günden bu yana öncelikli yaptığımız uygulamalardan birisi vatandaşın belediyemize kolay ulaşması, şikayet ve taleplerin giderilmesi ve değerlendirilmesi noktasında adımlar atmak oldu” dedi.


BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yapımı devam eden yeni kurban pazarında incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı Şakir Mollayakupoğlu ve Veteriner Müdürü Mehmet Rakıcı’nın hazır bulunduğu inceleme gezisinde Başkan Kasap, “Pazarın Kurban Bayramı’nda kullanımını sağlamayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı. Rize’yi, bölgenin en önemli hayvan ticaret noktalarından biri haline getirecek, Veteriner Müdürlüğünün 7 bloktan oluşacak toplam inşaat alanı 30.000 metrekare olan hayvan pazarı proje çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Kasap, inşaat ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Kurban pazarının Rize için önemine de vurgu yapan Başkan Kasap, “5 bin hayvan kapasiteli kurban pazarı çalışmamızın yüzde 54’lük kısmını tamamladık. Bu yılın Kurban Bayramı’nda kullanımını sağlamayı hedefliyoruz. Her yıl kurban bayramlarında pazar yeri kurmak için 1 milyon TL civarında bir bedelle hazırladığımız pazar alanlarının tasarruf edilerek kalıcı hale getirilmesini sağlıyoruz” dedi.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Hamzabey Mahallesi yolu üzerinde bulunan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Rize Belediyesi yeni Hayvan Bakım Evi modern mimarisi ve geniş sosyal alanları ile dikkat çekecek. Merkezde hayvanlara yönelik her türlü sağlık hizmeti düşünülerek, temizlik ve dengeli beslenmeleri de sağlanacak. Yeni Hayvan Bakım Evi; ameliyathane, depo, müdür odası, veteriner hekim odası, sekreterya, personel odası, hayvan barındırma odaları, kamelyalar, yeşil alan, hayvan gezi alanları, bahçe kulübeleri, hayvan güneşlenme ve dinlenme alanından oluşacak. Tesis 300 hayvan kapasitesine sahip olacak şekilde yapılıyor. Başkan Kasap, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada; “Her şey düşünüldü. Tesisi bu yıl içerisinde tamamlayarak, veterinerlik işleri hizmetlerimizi taçlandıracağız” dedi.

TRAFIKRAHATLAYACAK


Rize Belediyesi tarafından kısa bir süre önce sahil dolgu alanında yapımına başlanan Toplu Taşıma Merkezi inşaatında sona yaklaşılıyor. Rize Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün projelendirdiği, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapım çalışmalarına başlanan Toplu Taşıma Merkezi projesinde yüzde 70’lik kısım tamamlandı. Şehir merkezinde Meteler kavşağı içerisinde bulunan, şehrin farklı noktalarında kontrolsüz olarak gelişi güzel konumlandırılan, bulunduğu alanda trafik sıkışıklığına neden olan köy ve mahallelere ait durak noktalarının özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşattığı olumsuzluklar göz önüne alınarak, sorunların çözümü noktasında duraklara ve toplu taşıma araçlarına yeni düzenleme getiriliyor. Sahil dolgu alanında yaklaşık 29.000 m2 alan üzerinde inşa edilen projede 69 araç peronu oluşturularak, 2 il, 11 ilçe, 12 mahalle ve 72 köy olmak üzere 95 ayrı hatta hizmet verilecek. Ayrıca ihtiyaçları karşılamak için sosyal tesis ve rekreasyon alanları oluşturulacak. Projenin yakın zamanda bitirilerek hayata geçmesiyle beraber taşınacak durak noktalarında düzenlemeler yapılıp bu düzenlemelerle şehir içi trafiğinde ve özellikle Menderes Bulvarı üzerinde önemli ölçüde rahatlama sağlanması bekleniyor.

AŞ EVİ YOLDA

Rize Belediyesi tarafından ‘Aş Evi ve Sosyal Market’ projesinin inşaat çalışmalarına başlandı. 2017 yılı sonu Rize Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve Belediye Başkanı Reşat Kasap’ın talimatıyla atılan adım sonrası Camiönü Mahallesi’nde yapımına başlanan ‘Aş Evi ve Sosyal Market’ projesinde kaba inşaat çalışması hızla devam ediyor. Camiönü Mahallesi Kaçkar Petrol yakınında 327 m²alan üzerinde yapımına başlanan proje 3 ayrı kattan oluşurken, giriş katında sosyal market, orta katında aş evi, üst katında ise araçlar için açık ve kapalı otopark alanı yer alacak. Aş evi bölümünde aynı anda 112 kişiye yemek servisi yapılabilecek.

ARTIK NETLEŞTİ

Rize Entegre Su Projesi final toplantısı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap başkanlığında Belediye Encümen salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Reşat Kasap, projenin artık taraflar tarafından netleştiğini dile getirerek düzeltilmesi gereken noktaların da kısa bir süre içerisinde düzeltileceğini söyledi. Kasap, “IPA projesi için ilgili teknik başkan yardımcım, birim müdürü ve teknik ekiple kolları sıvadık. Proje artık netleşti. Rize Entegre Su Projesi kapsamında 25 km. ana kollektör hattı, 4 km terfi hattı, 5 adet terfi merkezi, su için 5 adet su deposu yapımı, ana su isale hattına kesme vanalarının konması ve 310 km şehir şebeke hattının yenilenmesi ve scada sistemi planlanmaktadır. Düzeltilmesi gereken veya eksik çalışmaları bir an önce tamamlayıp çözüme kavuşturacağız” dedi.


ÜLKE ZOR GÜNLERDEN GEÇNEKTE

Başkan Kasap, “Ülkemiz son günlerde zorlu bir süreçten geçiyor. Bu nedenle, bu günlerde daha çok birlik beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. İçeride ve dışarıda bulunan şer odaklara rağmen güçlü durduğumuz takdirde her zaman kazanacağımızı unutmamalıyız. Bu süreçte bir taraftan gecesi gündüzüne şer odaklarla savaşan, diğer taraftan ise ülkesine hizmet etme gayretinde olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerimizi asla azaltmamalıyız” dedi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap