SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize'de başladı, Türkiye'ye yayıldı

Rize'de başladı, Türkiye'ye yayıldı

08 Eylül 2021 Çarşamba - 09:54




Kamu kurumlarında ve hastanelerde engelli vatandaşların zorluk çekmemesi için hayata geçirilen ‘özel insanlara özel projeler’ Türkiye’nin diğer illerinde de adım adım hayata geçirilecek





Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile dernek olarak yaptıkları projeleri ve çalışmaları anlattı. Toplantıya dernek yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. AKESDER olarak Türkiye’de bir ilki başararak engelli ve okur yazar olmayan vatandaşlara yönelik ‘özel insanlara özel proje’ hazırladıklarını belirten Kansızoğlu, “İşitme, görme engelli ve okur yazarlığı olmayan vatandaşlarımızı kapsayan özel insanlarımıza özel projemizi Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemizde bu projemizi başlattık” diye konuştu.

MARDİN’E KARDEŞ ELİ

Projenin Hakkari Valiliği’nde de uygulandığını belirten Kansızoğlu, “Bu projemiz Denizli Valiliği, Zonguldak Valiliği ile Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından da uygulanacak. Rize’den başlattığımız proje, inşallah en kısa sürede Türkiye genelinde valilik, belediye, kaymakamlık ve hastanelerde uygulanacak. Geçen yıl Mardin’de 6 ilçede ‘Rize’den-Mardin’e kardeş eli’ diye bir proje yaptık. 6 ilçenin ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerinin kırtasiye malzemelerini karşıladık. Ayrıca Rize’de yine 470 göçmen ailemizin gıda, odun, kömür ve kıyafet gibi ihtiyaçlarını karşıladık” dedi. 

KADINLARA KÜLTÜR EVİ

Kansızoğlu, “Yine bir başkan projenin başlangıcında yer aldığımız ve Kalkandere Kaymakamlığımız belediyemiz ve muhtarlığımız ile birlikte Rize’de bir ilke imza atarak ilçemizde Kadın Kültür Evi’ni inşallah hizmete açıyoruz. Bu projedeki amaç, kadın vatandaşlarımız, burada sosyal anlamda vakit geçirebilecekler. Yine bu ilçemizde iş insanı ve derneğimizin İstanbul İl Başkanı Burhan Makıroğlu’nun destekleri ile Şehit Fikret Orhan Lisesi’nin kütüphanesi son sistem olarak hayata geçirildi. Amaç öğrencilerimizin istediği her kitabı bu kütüphaneden temin edebilmesini sağlamak” şeklinde konuştu.

KANSER HASTALARINA MORAL

Kanser tedavisi gören hastalara yönelik de tedavilerinin olduğunu belirten Kansızoğlu, “Kemoterapi hastası gören hastalarımız, yaklaşık 6-8 saat tedavi oluyorlar. Onlara bu esnada bir boyama etkinliği yaptıracağız. Amaç kemoterapi alırken hastalığını onlara unutturmak ve moral aşılamak. Devlet kadrosunda atanamayan öğretmenlerimiz var. Öğretmenlerimizin bir kısmı gönüllü olarak bir kısmı da ücret karşılığında ihtiyaç sahibi öğrencilere Halk Eğitim aracılığı ile bunlara eğitim verecek. Her yıl yaptığımız gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilerimize de yardım edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap