SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç "İyisini de kötüsünü de siz yapacaksınız"

Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç "İyisini de kötüsünü de siz yapacaksınız"

31 Ağustos 2022 Çarşamba - 12:10




Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç’ten Rizeli milletvekillerine çay kanunu ile ilgili flaş çağrı.





Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, 1 Ekim’de Meclis’te görüşülmesi planlanan Çay Kanun Teklifi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Üretici lehine olmayan kanuna destek olmayacaklarını dile getiren Paliç, Rizeli vekillere de çağrıda bulundu. Paliç, “Yaş çay taban fiyatını Ulusal Çay Konseyinin belirlediği için karşı çıktığımızı öne sürüyor. Sanki millet bir buna karşı çıkıyor diğerlerine karşı çıkmıyor gibi bir algı oluşturuyorlar. Böyle bir şey yok. Bir de ‘kanun çıksın da nasıl çıkarsa çıksın’ diyenler var. Aslında bu ÇAYKUR’un yok olmasını isteyenlerdir. ÇAYKUR lokomotifimizdir, korunması lazımdır. Fiyat belirlenmesi de ÇAYKUR tarafından araştırılıp bakanlığa sunulması gerekir” dedi.

KİMSEYE SUÇ ATMAYA GEREK YOK

Fiyatı devletin açıklaması gerektiğini söyleyen Paliç, “Çayda taban fiyatın olması gerekir. Bu kanunu kimler yapacak. Bu çay kanunu bizim Rizeli 3 milletvekilimiz yapacak başka kimse yapmayacak. Kimseye suç atmaya gerek yok. Çay kanunun iyisini de bunlar yapacak kötüsünü de.  Özel sektör malını kendisi alacak kendi fiyatı belirleyecek, dünyada böyle bir şey var mı? Ben Ulusal Çay Konseyi’nin kuruluşundan beri yönetim kurulu üyesiydim. Ben onun ne olduğunu bilmiyor muyum? Yazılışı farklı, uygulaması farklı bir kurum. Bizden 2 temsilci var ama bize oynadıkları oyunu biliyor musunuz?  Beni 6 dönem seçen üreticilerimize minnet borcum var” diye konuştu.

MİLLET BEDDUA EDER Mİ BİLEMEM!

Paliç sözlerine şöyle devam etti: “22 yıldır başkanlık yapıyorum. Geçmişte Cumhurbaşkanımıza rahatlıkla ulaşabiliyordum. Ama 3-4 yıldır ulaşamıyorum. Ulaşmamı engelleyen bir durum var. Engellenmemi milletin daha iyi anlaması lazım. Ben diyorum ki şikayet edeceğim 2 merci var. Birisi Cumhurbaşkanımız ikincisi halk. Cumhurbaşkanımıza ulaşmamı engellerlerse halka gidip şikayet edeceğim. Bu vekiller bu çay kanunun en iyisini yaparlarsa en çok sevinecek olan benim. Bunun kötüsünü yaparlarsa bu millet beddua eder mi onu bilemem. Bu işe hayata koymuşum. Bizim istediğimiz çay kanun teklifini herkese ve milletvekillerine ulaştıracağız. Buna herkesin sahip çıkmasını istiyoruz. İyi yapanın yanındayız, kötü yapanın karşısındayız.”

HÜSEYİN TERZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap