SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize Kent Konseyi Başkanı Murat Yazıcı Rize Belediyesi yetkililerine seslendi: Depolar yetersiz su krizi kapıda!

Rize Kent Konseyi Başkanı Murat Yazıcı Rize Belediyesi yetkililerine seslendi: Depolar yetersiz su krizi kapıda!

Karadeniz Özel

16 Mart 2024 Cumartesi - 23:51




Rize’de yaz aylarında nüfusun artmasıyla kentte su sorunu yaşanacağı uyarısında bulunan Yazıcı, “Su depoları yetersiz. 200 yıllık su ihtiyacını karşılayacak depolar inşa edilmeli” dedi





YAZIN SIKINTI BÜYÜK

Rize’de su depolarının yetersiz olmasından ötürü kentte su krizi kapıya dayandı. Yaz aylarında gurbetçilerin ve turistlerin kente akın etmesiyle birlikte su krizi iyice artacağını belirten Rize Kent Konseyi Başkanı Murat Yazıcı, belediyenin9 kentte yeni su depolarını inşa ettiğini ancak bunların yetersiz olduğuna dikkat çeken Yazıcı, “Belediye, daha büyük depolar yapmalı” dedi.

İLÇELER SORUNU ÇÖZMELİ

Yazıcı “İnşa edilen su depoları 20 yıllık inşa ediliyor. Depolar 20 yıllık değil, 100 yıllık hatta 200 yıllık olarak inşa edilmeli. Planlama böyle yapılmalı. Ayrıca merkezdeki depolardan da ilçelere su veriliyor. Bunlardan biri de Çayeli. Her ilçe belediyesi kendi deposunu inşa etmeli. İyidere bu sorunu çözdü. Diğer ilçelerde çözmeli” dedi.

HABER: HÜSEYİN TERZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap