SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize Kent Konseyi Başkanı Köse’den Güney Çevre Yolu açıklaması! ''Alternatif yol olmaktan çıktı!''

Rize Kent Konseyi Başkanı Köse’den Güney Çevre Yolu açıklaması! ''Alternatif yol olmaktan çıktı!''

14 Mayıs 2019 Salı - 11:05




Köse, “Alternatif bir yol olarak düşünülürken şuanda şehrin içinde kalan bir yol oldu. Hastaneden itibaren yoğun şekilde binalar yapılmaya başlandı” dedi





// Hüseyin TERZİ // Özel // Rize'de İslampaşa Mahallesi’nden Pehlivantaşı Mahallesi’ne kadar uzanacak olan 9,5 km'lik Güney Çevre Yolu ile ilgili Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse, önemli açıklamalar yaptı. Köse, büyük bir çoğunluğu tamamlanan ve bitme aşamasına  gelen Güney Çevre Yolunun alternatif yol olmaktan çıktığını artık merkezi bir yola dönüştüğünü dile getirdi. Güney Çevre Yolu etrafında çok sayıda binalar yapıldığına dikkat çeken Köse, önümüzdeki yıllarda trafik sıkışıklığının Güney Çevre Yolu güzergahında yaşanabileceğini ifade etti.

BİNA SAYISI ARTIYOR

Güney Çevre Yolu, kısmen de olsa Rize’nin sahil kısmını rahatlatacağını belirten Köse, “Ancak alternatif bir yol olarak düşünülürken şuanda şehrin içinde kalan bir yol oldu. Hastaneden itibaren yoğun şekilde binalar yapılmaya başlandı. Güney Çevre Yoluna başlandığında tek tük evler vardı. Ama şuanda ne yazık ki yapılan biların sayısı arttı; şehir merkezinin içerisinde kaldı. Dolayısıyla Güney Çevre Yolu, alternatif yol olmaktan çıktı; merkez yol olarak işlev görmeye başladı” dedi.  




İNSANLARA NEFES ALDIRMALI

Yolun güzergahının şuanda değiştirilmesinin zor olduğunu da söyleyen Köse, “Daha dışarıdan yapma şansı da çok az. Çünkü dağlardan viyadükler yapılması gerekiyor. Bu da hem daha fazla masraf demek hem de sürecin uzaması demek. Ancak Güney Çevre Yolunun hızlı bir şekilde bitirilmesi gerekiyor. Hızlı bir şekilde şehrin nefes almasına katkı sağlaması lazım” diye konuştu.




ALTERNATİF YOL OLMALI

Çözüm önerilerini de sunan Köse sözlerine şöyle devam etti: “Salarha Tüneli’miz var. Burada Güney Çevre Yolunun bir kısmının girişleri yapılacak. Bu yapıldığı zaman hastane ile tünelin girişi tamamen hizmet verebilir hale gelebilir. Bu bir rahatlatıcı nokta olabilir. Güneysu’ya ve Çayeli’ne gidilebilecek alternatif yol da oluşturulabilir. Tünelin girişiyle stadyumun arası 2 km’dir. Çok fazla bir mesafe yok. Yapılabilir. Salarha’ya kadar bir yol oluşturulacak.”
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap