SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize-Artvin Havalimanı için geri sayım: İlk iniş Erdoğan ve Aliyev'den

Rize-Artvin Havalimanı için geri sayım: İlk iniş Erdoğan ve Aliyev'den

07 Mayıs 2022 Cumartesi - 15:53




Rize-Artvin Havalimanı’nda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’i taşıyan uçakların 14 Mayıs’ta ilk inişi gerçekleştireceği havalimanında son hazırlıklar yapılıyor.





Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 1000 hektarlık alanda projelendirilen Rize-Artvin Havalimanı'nın temeli, 3 Nisan 2017'de atıldı.

DHA'nın haberine göre deniz dolgusu üzerine yapılan projede 2 milyon 800 bin metrekarelik deniz dolgusu, 100 milyon ton taş kullanılarak tamamlandı. Yılda 3 milyon yolcu tarafından kullanılması beklenen ve altyapı çalışmaları 1 milyar 78 milyon liraya mal olan Rize-Artvin Havalimanı'nda 5 yılda sona gelindi.

Havalimanında uçuş kontrol uçağı ile 3 bin metre uzunluğunda, 45 metre genişliğindeki pistte seyrüsefer cihazlarının devreye alınması ile test uçuşu gerçekleşti.

Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2’nci, dünyanın ise 5‘inci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı 32 bin metrekare terminal binası ve diğer destek binaları ile birlikte toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alandan oluşuyor.

Son çevre düzenlemelerinin yapıldığı havalimanına ilk iniş, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i taşıyan uçaklarla yapılacak.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Rize-Artvin Havalimanı için düzenlediği üç ihale için harcadığı paranın toplamı 2 milyar 80 milyon TL’yi buluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap