SON DAKİKA



Haber > Rize > Özel sektörün fırsatçılık yapması üzerine Paliç’ten UÇK’ya çağrı

Özel sektörün fırsatçılık yapması üzerine Paliç’ten UÇK’ya çağrı

Karadeniz Özel

20 Mayıs 2019 Pazartesi - 14:27




RTB ve Ulusal Çay Konseyi Başkanı Mehmet Erdoğan’a çağrıda bulunan Paliç, “Ulusal Çay Konseyi, özel sektör temsilcilerinin düşük fiyattan çay almasına müdahale etmesi gerekir” dedi





Karadeniz Gazete / Özel / Hüseyin TERZİ /// Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından destekleme bedeli ile birlikte 3.03 TL olarak açıklanan yaş çay taban fiyatı üreticiler tarafından genel manada memnuniyetler karşılanmıştı. Ancak bazı özel sektör temsilcilerinin belirlenen fiyatın altında brüt 2.30 TL’den çay alımı yapmaya başlaması üreticileri şoke etti. Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç de bu duruma tepki gösterirken Rize Ticaret Borsası Başkanı ve Ulusal Çay Konseyi (UÇK) Başkanı Mehmet Erdoğan’ı eleştirdi. 

ÜRETİCİYİ DÜŞÜNMELİSİNİZ

Özel sektörün düşük fiyattan çay alımı yapmasını UÇK Başkanı Erdoğan’a soracaklarını belirten Paliç,  “Ulusal Çay Konseyi Başkanı, ÇAYKUR’un belirlediği fiyatın altında çay alıyorsa bunu bütün vatandaşların ve üreticilerin ona sorması lazım. Bugüne kadar biz hep ÇAYKUR’un çay almasından yana olduk. Ben bu son konseye de girmedim. Borsa başkanı iseniz veya özel çay fabrikanız varken bu fiyata çayı alabilirsiniz; buna diyeceğimiz çok fazla bir şey yok. Ama Ulusal Çay Konseyi Başkanı iseniz üreticiyi düşünmek zorundasınız” dedi.

ONLARA DA ZARAR VERİYOR

Üreticilerin mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Paliç, sözlerine şöyle devam etti: “Ulusal Çay Konseyi, özel sektör temsilcilerinin düşük fiyattan çay almasına müdahale etmesi gerekir. Özel sektöre de çağrımız şu ki ÇAYKUR’un belirlediği fiyatın altında çay almasınlar, üreticiyi mağdur etmesinler. Bu hem sektöre hem üreticilere hem de özel sektör temsilcilerine zarar verir. ÇAYKUR’un maliyeti daha fazla belirlenen fiyatın altına düşmüyor. Bunu da kimse göz ardı etmesin.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap