SON DAKİKA



Haber > Rize > Oy kaygısını bırakın taslağı sahiplenin

Oy kaygısını bırakın taslağı sahiplenin

22 Temmuz 2020 Çarşamba - 11:10




ASKON Başkanı Karakoyun Çay Kanunu konusunda siyasilere çağrıda bulundu





Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ASKON Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden hala geçmeyen Çay Kanunu ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Karakoyun, Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanlığının hazırladığı Çay Kanunu taslağını hala siyasetçilerin sahiplenmediğinden yakındı.

BÖYLE KANUN OLMAZ

Çay Kanunu hazırlanırken hem üreticilerin hem de özel sektör temsilcilerinin mağdur olmaması gerektiğine dikkat çeken Karakoyun, “Çay Kanunu denilince müstahsilin anladığı tek bir şey var. Yaş çaya sadece taban fiyat verilsin, bunun altında alım olmasın. Böyle bir kanun olmaz. Eğer bir kanun yapacaksak üç ayağı olmalı. Hem tarla hem üretim hem de pazarlama ayağı olmalı. Bu üçünü birleştirmezseniz böyle bir kanun ortaya çıkmaz” dedi.

MHP HAZIRLADI AMA...

Karakoyun, “Siyasilere bu durumu anlattık. Onlar da yapalım diyorlar, herkes yapalım diyor zaten. Ancak bu işi tetiklemesi gereken kişiler siyasetçilerdir. Hangi siyasetçiler, tabii ki iktidar kanadı bunu yapacak. Onlar Meclis’i toplayacaklar ve oradan ortaya bir şey çıkacak. Bugün sağ olsun MHP bir taslak ortaya çıkardı. Ama taslak ortada duruyor” diye konuştu. 

KiMSE SORUMLULUK ALMIYOR

MHP’nin hazırladığı Çay Kanunu taslağını hiç kimsenin sahiplenmediğini ifade eden Karakoyun, sözlerine şöyle devam etti: “Bunu sahiplenmezseniz olmaz. Bunu iktidar kanadı ya sahiplenecek ya da kendisi Çay Kanunu ile ilgili bir taslak ortaya çıkaracak. Ama kimse bu sorumluluğun altına girmiyor. Neden girmiyorlar? Çay Kanunu içerisinde sac ayağı var. Eğer üretici bu durumdan memnun olmazsa ortaya oy kaygısı çıkıyor.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap