SON DAKİKA



Haber > Rize > Öğrenciler için askıda fotokopi uygulaması başlatıldı

Öğrenciler için askıda fotokopi uygulaması başlatıldı

29 Kasım 2021 Pazartesi - 17:40




Rize'de zor durumdaki öğrenciler için askıda fotokopi uygulaması başlatıldı.





Ekonomik krizdeki büyük artış, beraberinde halkın birbiriyle mecburi dayanışmasını getirdi. Önce askıda ekmek ve askıda yemek olarak başlayan yardım uygulamaları, hemen her kaleme yayılmaya devam ediyor. Son olarak Rize'de faaliyet gösteren bir fotokopici, zor durumdaki öğrenciler için "askıda fotokopi" uygulaması başlattı.  Haber Global'de yer alan habere göre fotokopici, işletmesinin duvarına "Bu işletmede askıda fotokopi çekimi uygulanmaktadır" şeklinde bir yazı astı.

"DURUMU OLMAYAN ÖĞRENCİLERE DESTEK"

Fotokopicinin işletmecisi Selim Kandemir,  "1998 yılından buyana Rize’de öğrencilerimize baskı sektöründe hizmet veriyoruz. 23 yıldır her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya çalıştık. Biz nasıl bugüne kadar öğrencilerimize destek olduysak bizimle çalışan müşterilerimizde öğrencilerimize destek noktasında, ekonomik durumu olmayan öğrencilerimize fotokopi olarak destek vermek istedi. Biz de bu olayı gerçekleştirdik. Bölgemizde fırınlarda askıda ekmek olayı nasıl oluyorsa bizde fotokopide ekonomik durumu iyi olmayan öğrenci kardeşlerimize bize gelerek fotokopi çektirdikleri zaman ücret almıyoruz. Askıdaki yaprak sayısından düşerek öğrencilere bir nevi destek oluyoruz" açıklamasını yaptı.

Uygulamayı bu yıl başlattıklarını ve ilgi gördüğünü belirten Kandemir,  "Gençlerimiz geliyor. Onlara fotokopi desteği vermek isteyen duyarlı müşterilerimiz, iş insanlarımız, işletme sahiplerimiz, veliler, öğretmen arkadaşlarımız, her türlü müşterimiz gördükten sonra bize askıda fotokopinin amacını soruyorlar. Biz de anlatınca onlar da yaptıkları işlerin üzerine 5 lira, 10 lira, 20 lira, 100 lira bırakarak gelen öğrencilerimize fotokopi noktasında destek oluyorlar" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap