SON DAKİKA



Haber > Rize > Nevzat Paliç; ''Proje bu sene tamam''

Nevzat Paliç; ''Proje bu sene tamam''

Karadeniz Özel

25 Temmuz 2019 Perşembe - 11:24




Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, tarım ürünlerine zarar veren ve ‘vampir kelebek’ olarak anılan ‘ricunia simulans’ zararlısı için vatandaşların ziraat odalarını hedef göstermesine ve eleştirilerine cevap verdi.





// Karadeniz Özel // Hüseyin TERZİ // Paliç, “Biz 10 yıldan beri bu işin içerisindeyiz. Bu sorunun çözülmesi için hareket ediyoruz. Atatürk Üniversitesi ile çalıştık. Çıkan raporları Tarım Bakanlığı’na götürdük” dedi.

İŞİN İÇİNDEKİLER UZAK DURUYOR

Bornova Araştırma Enstitüsü ile de çalıştıklarını kaydeden Paliç, “Sorunun giderilmesi için hazırlanan proje bu sene bitmek üzeredir. Yalnız vatandaşımız şunu bilmeli ki, ziraat odaları bu konuda ne yetkilidir ne de bilgilidir. Sorunu çözmek bizim işimiz değil. Bu iş vatandaşımızı ilgilendirdiği için bu işin içerisindeyiz. Ama asıl bu işin içerisinde olması gerekenler uzak duruyor” diye konuştu.




BAKANLIK RAPORUNU İLETECEĞİZ

Paliç, “Şunun da altını çizmek isterim ki, bu çalışmaların içerisinde hem maddi hem de manevi olarak olduk. Ziraat Odası, ÇAYKUR, Tarım İl Müdürlüğü bu işin içerisindedir. Bu araştırma ve geliştirme işidir. Ziraat odaları bu işte direkt yetkili değildir, ‘şu ilacı kullan’ diye bir şey söyleme durumunda değiliz. Bize Tarım Bakanlığı ne derse biz vatandaşa onu ileteceğiz” ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap