SON DAKİKA



Haber > Rize > MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan; ''Vatan birliği iktidar olmaktan daha iyidir''

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan; ''Vatan birliği iktidar olmaktan daha iyidir''

Karadeniz Özel

10 Mayıs 2019 Cuma - 12:18




MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan’dan Karadeniz’e özel açıklamalar...





Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Karadeniz’e özel açıklamalar yaptı. MHP Rize İl Teşkilatı Rize’nin üç ilçesi Derepazarı, İkizdere ve Çayeli ilçesinde belediyeyi kazanarak bir anda dikkatleri üzerine çekti. Biz sorduk, Başkan Alkan cevapladı. Alkan, MHP’nin Rize’de üç belediyeyi nasıl kazandığını anlatırken bir sonraki genel seçimde de hedeflerinin Rize’den üç vekil çıkarmak olduğunu dile getirdi. Parti içerisinde “MHP iktidar olmayı hedeflemiyor” yönündeki bazı eleştirilere de cevap veren Alkan, şu değerlendirmelerde bulundu:

ÜÇ HİLALİ ÜÇ İLÇE İLE BULUŞTURDUK

Üç ilçede ittifak yapılmamasına rağmen MHP Rize’de üç belediyeyi kazandı. Ve Rize’de önemli oranda bir oy aldı. Bunu nasıl başardınız?




Bizler 31 Mart seçimlerinde Rize’de 3 tanesi Milliyetçi Hareket Partisi, 14 tanesi de AK Parti olmak üzere 17 ilçe ile başladığımız Cumhur İttifakı programımızı 17 ilçe ile tamamladık. 3 tanesi Milliyetçi Hareket Partisi’ne AK Parti’den geldi. Rize’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin tarihinde ilk kez ilçe belediyelerini üç hilal ile buluşturmayı Allah bize nasip eyledi. Bu, 50 yıldan beri ülkücü hareketin çalışmalarının sonucudur. Burada görev yapan herkesin hakkıdır.


iLK KEZ iKiNCi PARTi OLDUK




2019 yerel seçimlerini 2014 yerel seçimleri ile kıyasladığımızda oy oranları ne kadar arttı?

2014 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak çok az oranda oy almıştık. Bu seçimde ise o oy oranının yaklaşık iki buçuk kat oranında üzerindeyiz. Biz Cumhuriyet tarihinde MHP olarak Rize’de ilk kez ikinci partiyiz. Cumhuriyet Halk Partisi’ni geride bıraktık. 2018 seçimlerinde yaklaşık 20 bin oy almıştık. Ama bu seçimde ise üç ilçede adayımız olmamasına rağmen 43 bin 400 gibi bir oy aldık. Yaklaşık yüzde 70 oranında bir başarı elde ettik. Yüzde 20.62 ile şu anda Rize’nin beşte birinin gönlünü kazandık. Bu da bize geleceğe dair umut veriyor. Halkımızla olan muhabbetimiz, dokumuz tuttu demek ki. Biz aynı hız ve inançla yürümeye devam ediyoruz. 




GENEL BAŞKANIMIZ BİZİ YETİŞTİRDİ

Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüştünüz. Bundan sonraki süreçte Rize’den beklentisi ne?

Genel Başkanımız mutluydu, teşekkür ettiler. Genel Başkanımız bizi bir evlat gibi görmüştür. Kendisi de bizim liderimiz, önderimiz ve babamızdır. Biz kendisinin fikirleri ile büyüyen bir kuşağız. Genel başkanımız bizi yetiştirdi. Biz onun bize gösterdiği ufku görebiliyoruz. Üreten, eleştiren, geliştiren, muhasebe yapabilen bir ülkücü Türk gençliği yetişmeli. Türk milletine hizmet etmek bizim en büyük sevdamızdır. Bizim başka bir gayemiz yok. Genel başkanımız bizi bu şiarla yetiştirdi. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızı ziyaret ettiğimizde çok mutluydu. Çalışmak, didinmek bizim görevimizdi. Biz yine çalışmaya devam ediyoruz. 




iNŞALLAH HAYIRLISI OLUR

23 Haziran’da İstanbul Büyükşehir için bir seçim var. İnşallah Cumhur İttifakı burada başarılı olur. MHP yargının kararlarını yargının içerisinde değerlendirmiştir. Bu süreci özetlerken 2007 seçiminin öncesinde ülkemizde bir Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Başkanlığı krizi vardı. 367 krizi oluşmuştu. O zaman yargı nasıl bir karar vermişti? 361 vekil ile siyasi iktidarın Cumhurbaşkanını ve Meclis Başkanını seçememişti. Dolayısıyla o gün ne demiştik? Yargı bu kararı verdi. Daha sonra Mecliste 367 dayatmasını ortadan kaldırdık. Gittik kendi Cumhurbaşkanımızı ve Meclis Başkanımızı destekledik ama o dönem AK Parti’nin Cumhurbaşkanı ile Meclis Başkanı adayı seçilmişti. Bunu unutmamak lazım.




GENEL BAŞKANIMIZ ANKARA’YA DAVET ETTİ

Yargıya saygı duyuyoruz. 23 Haziran’da yeniden sandığa gidip çalışıp kazanmak lazım. Hala kazanabilirler. Ama ülkeyi kaosa sürüklememek gerek. 367 dayatmasında yargının kararına herkes saygılıydı. Siirt seçimleri iptal edilirken herkes saygılıydı. O zaman yargıya her zaman saygı duymak lazım. Biz her zaman adaletten yanayız. O gün ne tarafta duruyorsak bugün de o taraftayız. Genel Başkanımızın dediği gibi seçim yenilenmeli. Ve seçim yenilenecek. Hayırlısı olsun. Kazanmak için çalışacağız. Genel Başkanımız İstanbul’da en çok nüfusu bulunan il başkanlarını Ankara’ya davet etti. Biz de Ankara’ya gideceğiz. 

ESiR BiR ANADOLU’DA BiNBAŞI OLMAKTANSA ÇOBAN OLMAYI YEĞLERiZ

Yine bilge liderimiz Doktor Devlet Bahçeli’nin dediği gibi “Ben esir bir Anadolu’da bir binbaşı olacağıma özgür ve bağımsız bir Anadolu’da bir çoban olmayı yeğlerim.” Biz bu vatanda çoban olmayı yeğleriz. Milletimiz bize kısmi olarak destek verdi. Önümüzdeki seçimlerde de bizi desteklerse, Milliyetçi Hareket Partisi Meclis’te güçlü bir şekilde olursa neden iktidar ortağı olmasın? İktidar ortağı da olabilir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de içinde de olabilir. Bu, genel başkanımızın takdiridir.

MİLLETİMİZ SAYIN BAHÇELİ'YE GÜVENSİN

Bunu da insanlara göre şekillendirmez, ülkenin geleceğine göre, coğrafyamızda, ülkelerde yaşanan siyasi gelişmelere göre şekillendirir. Genel başkanımız bir karar alacağı zaman sadece ülkeyi düşünmez, etrafımızdaki çemberi de düşünür. Kerkük’ü, Musul’u, Filistin’i, Bosna’yı, Arnavutluk’u düşünür. Çünkü onun aldığı her karar üç-beş sene sonra emperyalistlerin üzerine düşen bir darbedir. Bunun örneğini 2011 yılında ‘Suriye’ye girin’ dediği zaman ve oraya yıllar sonra girdiğimizde gördük. Milletimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye güvensin. Onun ne yaptığını görmeye çalışsınlar.



GENEL SEÇiMDE ÜÇ VEKiLE TALiBiZ

Bir sonraki genel seçimde MHP’nin Rize’de hedefi ne?

Nasip olursa dört buçuk yıl sonra genel seçim var. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Cumhur İttifakı ile beraber seçimde başarılı olmak için çalışacağız. Milliyetçi Hareket Partisi bir dahaki seçimde üç vekile taliptir. Milliyetçi Hareket Partisi her alanda başarı için elinden geleni yapacaktır. İnşallah önümüzdeki seçimde Anayasa temsilcisini de Rize’den yollayacağız. Bunun bilincindeyiz ve kararlılığı içerisindeyiz. Biz halkımızla iç içeyiz. Onlarla beraberiz. Biz milletimizin gönlüne girmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki seçimde Allah nasip ederse Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet tarihinde Rize’den üç hilalle birlikte vekilini Meclis’e yollayacağız.

MHP’NiN FiKiRLERi iKTiDAR OLMALI

MHP’deki bazı partililerde “MHP iktidar olma kaygısı taşımıyor” görüşü hakim. Siz bu görüşe katılıyor musunuz?

7 Haziran 2015 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis’e girdi. Ama o dönem hükümet kurulamadı. Ve o dönem belediyeleri ele geçirebilmek için PKK ve terör örgütleri ile yan yana olan kişilerin çıkıp Devlet Bahçeli’ye “Sen başbakan ol, hükümeti kuralım, bize dışarıdan destek olsunlar” dediler değil mi? Bunları unutmadık. 2015’ten 2019’a geldik. Biz yine aynı yerdeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi böyle mi iktidar olmalı? Milliyetçi Hareket Partisi’nin fikirleri iktidar olmalı. Bu ülkede adalet olmalı. İnsanların, esnafın sıkıntıları çözülmeli. Gençlerimizin, üniversite mezunlarımızın işsizliği masaya yatırılmalı. MHP iktidar olsa bu sorunlar çözülmezse ülkeye katkısı var mı? Yok. Dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi iktidar olmak istiyor diye bu vatanın temelini de boşaltamaz. Türk bayrağı dalgalansın, vatan olsun, Milliyetçi Hareket Partisi iktidar olmasa da olur.

ÇAY DIŞINDA ALTERNATiF YOK

Size göre Rize’de ne gibi sorunlar var?

Rize’nin başlıca sorunu çaydır. Bu birinci sorunumuzdur. İkinci sorunumuz ise çayın haricinde bir alternatifimizin olmaması. Çaya bir alternatif üretebilmeliyiz. Mesela denizcilik olabilir. Turizm konusunda da çalışmalar yapılmalı. Rize’nin ilerlemesi için bu şarttır. Çayı Rize’ye getirenden Allah razı olsun. Ancak farklı sıkıntılarımız da var. Dedemizin sırtında 3 kilometre çay taşıdığı yerde çocuk 20 metre çayı taşımıyor. Demek ki açlık yok. Farklı sıkıntılar da var. Milli bir eğitim. Ülkemizde olduğu gibi bana göre Rize’nin en büyük sıkıntısı milli eğitimdir. 

SAYIN BAHÇELi’YE DUYULAN GÜVEN

Özellikle Cumhur İttifakı’na Rize genelinde insanların gösterdiği teveccüh ve Genel Başkanımız Doktor Devlet Bahçeli’ye duyulan muhteşem güvenin ifadesi burada başarılı olmamızın kaynağıdır. Seçim ittifakı olmayan ilçelerde kazandık. Ama Cumhur İttifakı her yerde vardı. Biz 3 ilçede AK Parti’nin adayını desteklemiştik. Merkez, Güneysu ve Fındıklı’da onların adaylarını destekledik. 15 ilçe ve beldede kendi adaylarımız ile yola çıktık.

AK PARTİ’YE OY VERECEK OLANLAR…

Buralarda belki seçim ittifakı yoktu ama Cumhur İttifakı vardı. Buralarda da Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy verecek olan birçok insan Milliyetçi Hareket Partisi’nin adaylarını daha iyi gördükleri için bizi destekledi. Bunun sonucunda da başarılı olduk. Sebebi Cumhur İttifakı’nın Rize’de dokunun tutması ve bu dokuyla birlikte MHP’de herkesin parça parça katkılarıdır. Böylece başarı da gelmiş oldu.

Haber: Hüseyin TERZİ

 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap