SON DAKİKA



Haber > Rize > Mehmet Aksüt, "Toplum menfaati yoksa yüzümüze bakmıyorlar"

Mehmet Aksüt, "Toplum menfaati yoksa yüzümüze bakmıyorlar"

12 Nisan 2024 Cuma - 10:14




Rizeli Ercan Mehmet Aksüt, engelli bireylerin toplum tarafından görülmemesine tepkisini, “Umutsuz Ruhlar Mezarlığı” adlı kitap yazarak gösterdi





Rize’de yaşayan Trabzonlu ailenin 5 çocuğundan biri olan Ercan Mehmet Aksüt, küçük yaşta geçirdiği havale sonrası yürüme yetisini kaybederek yaşamını tekerlekli sandalyeye bağlı olarak sürdürmeye başladı. Şartlar el vermediği için eğitim göremeyen 34 yaşındaki Aksüt’ü, engeli okuma sevgisinden ve kitap yazmaktan alıkoyamadı. 

BİR YUDUM SEVGİ

Aksüt, hayali olan “Umutsuz Ruhlar Mezarlığı” adını verdiği 126 sayfalık kitabını dört ayda tamamladı. Aksüt kitabının ana temasının, engellilerin toplum tarafından görülmemesi olduğunu belirterek, “Kitapta engelli birinin bir yudum sevgi gördüğünde bambaşka birine dönüşümünü anlattım. Çünkü biz toplum tarafından görülmüyoruz, ucunda menfaat yoksa yüzümüze bile bakılmıyor” dedi.

TOPLUM BİZİ GÖRMÜYOR

Kitabında toplumun engelli bireylere karşı duyarsız olmasına dikkat çeken Aksüt, “Kitabımda topluma duyarlı olmaları yönünde hayata bir sıfır yenik başlayan birisi olarak duygularımı yansıttım. Yani yazarken bir komisere veya bir başka karaktere dönüşmüşsünüz. Onların gözünden yazarak tadamadığınız duyguları anlık olarak yazarak yaşıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER: TUĞBA ÖZTÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap