SON DAKİKA



Haber > Rize > Lahana Yemeğinin o Listede Olmasına Rizeliler tepki gösterdi

Lahana Yemeğinin o Listede Olmasına Rizeliler tepki gösterdi

16 Aralık 2023 Cumartesi - 13:45




Dünyanın en kötü 100 yemeği listesine lahana çorbası girmişti! Rizeliler tepki gösterdi: "Onlar ne mutfak gördü?"





Dünyanın en kötü 100 yemeği listesinde Rizelilerin meşhur yemeği Kara Lahana çorbası yerini aldı. Rizeliler ise buna tepki gösterdi. "Onlar ne mutfak gördü" diyerek listeye karşı çıktılar...

Dünya genelinde tanınan gastronomi platformu TasteAtlas, 2023 yılı için "En Kötü 100 Yemek" listesini yayınladı. Bu listede, Karadeniz mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan Kara Lahana Çorbası da 7. sırada yer aldı. Ancak, Rizeliler, Kara Lahana Çorbası'nın bu listede bulunmasına tepki gösterdi.

"ONLAR NE MUTFAK GÖRDÜ, NE DOĞRU DÜRÜST YEMEK YEDİ"

Rize'de yaşayan Osman Kubilay Küçükmustafa, Kara Lahana Çorbası'nın bölgede oldukça sevilen bir yemek olduğunu ve bu sıralamanın garip olduğunu belirtti. Mehmet Terzi ise, sırayı verenlerin Kara Lahana yemediğini düşünerek, "Onların mutfak lezzeti yok. Onlar ne mutfak gördü, ne doğru dürüst yemek yedi. Onların yedikleri salyangoz, solucan yiyor. Bizim lahana çorbamız değişmez." dedi.

"YEMEDİKLERİNDEN ÖTÜRÜ ÖYLE SEÇİLMİŞTİR"

Diğer bir vatandaş, İbrahim Bayraktar, Kara Lahana Çorbası'nın dünyanın en iyi yemeği olduğunu savunarak, "Japonlar mı diyor. Bizim yöresel yemeğimizdir. Yemediklerinden ötürü öyle seçilmiştir. Bir kez yeseler görürler." şeklinde konuştu.

"LAHANA HAYATTIR"

Veysel Bayraktar, lahanadan vazgeçilemeyeceğini belirterek, "Rize'nin on numara yemeğidir. Lahanadan vazgeçilmez. Nasıl su hayatsa bizim içinde lahana hayattır." ifadelerini kullandı. Şaban Taylan da Kara Lahana Çorbası'nın dedelerden gelen bir yemek olduğunu söyleyerek, listenin haksızlık olduğunu dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap