SON DAKİKA



Haber > Rize > Kuru çaya yapılan zam az bulundu... Başkan Paliç çağrı yaptı; ''Haydi bir %15 daha''

Kuru çaya yapılan zam az bulundu... Başkan Paliç çağrı yaptı; ''Haydi bir %15 daha''

Karadeniz Özel

30 Haziran 2019 Pazar - 15:14




Kuru çaya yaklaşık bir yıldan beri zam yapılmadığını hatırlatan Paliç, “Bu çaya zam yapmadan bunu Türkiye’ye dağıtmak, Rizelinin ve Karadenizlinin cebindeki parayı dağıtmaktır” dedi





// Karadeniz Özel // Hüseyin TERZİ // Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, kuru çaya yapılan yüzde 15’lik zam oranını değerlendirdi. Yapılan zammın yetersiz olduğunu belirten Paliç, çay sektöründe dengenin sağlanması için muhakkak ikinci zammın en kısa süre içerisinde de yapılması gerektiğini savundu. Paliç, “Kuru çaya yapılan zam yeterli değil, ikinci zammı da bekliyoruz. En az bir yüzde 15 daha zam yapılmalı” diye konuştu.

EN UCUZ ÜRÜN ÇAY

Kuru çaya yaklaşık bir yıldan beri zam yapılmadığını hatırlatan Paliç, “Bu çaya zam yapmadan bunu Türkiye’ye dağıtmak, Rizelinin ve Karadenizlinin cebindeki parayı dağıtmaktır. Onun için bu çaya hep birlikte sahip çıkmak gerekiyor. 1 yılda kişi başına 4 kg çay kullanılıyor. Bu 4 kg’lık çayın maliyeti nedir? Bir vatandaşın iki günlük sigara parası. En ucuz ürün çaydır. Kuru çaya ikinci zam bekliyoruz” dedi.



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap