SON DAKİKA



Haber > Rize > KÖYLÜLER AÇTI YÖK KAPATTI

KÖYLÜLER AÇTI YÖK KAPATTI

08 Nisan 2018 Pazar - 09:00




Rizeli vatandaşlar, kendi imkanlarıyla yaptırarak RTEÜ’ye devrettikleri Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki cihazların başka yere götürülme





RİZE - Rize'de Sütlüce köyü sakinleri, kendi imkanlarıyla yaptırıp Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne devrettikleri Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki cihazların götürülmesine ve merkezin kapatılacak olmasına tepki gösterdi

Merkeze bağlı Sütlüce köyü sakinlerinin atıl durumdaki köy okulunu yaklaşık 1,5 milyon lira harcama yapıp onarmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, binayı Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak kullanmak üzere talep etti.

Köylüler, bunun üzerine araştırma merkezi için gerekli teçhizatı da temin ettikten sonra binayı, yapılan protokolle üniversiteye devretti.

Sütlüce Köyü Muhtarı Ercan Koyuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi binasının daha önce harabe halde olduğunu söyledi.

Binayı köy konağı olarak kullanmayı planladıklarını belirten Koyuncu, "O dönemin üniversite yetkilileri, bu yeri Maviyemiş Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak kullanacaklarını söyledi. Biz de köylüler olarak üniversiteye verilmesi istedik. Bilgisayarından laboratuvar cihazlarına, tüplerine varana dek hepsini aldık ve üniversitemize teslim ettik"
dedi.


İmzaladıkları protokole göre cihazların köy halkına ait olduğunu aktaran Koyuncu, binanın taşınmazlarının kimseye haber verilmeden yangından mal kaçırır gibi kaçırıldığını ileri sürdü.

Araştırma merkezinin kapanmasını istemediklerini ifade eden Koyuncu, şunları kaydetti: "Burayı kapatmak, bu köyü yok saymak demektir. Ben devlet yetkililerine, YÖK'e sesleniyorum; burayı kapatmak istemiyoruz. Cihazlar bizimdir. O yüzden noterden ihtarname çektik, cihazlarımızın geriye gelmesi için.

Köyümüzün kadınları süt sattı, bu binayı yapabilmemiz için bize para verdi. Süt ve yağ sattık bilgisayarlar aldık. Yurt dışından cihazlar getirdik. Üniversite hiçbir katkı yapmadan geldi, buradan köylünün emekleriyle alınan cihazları aldı gitti. Biz devletten hiçbir şey beklemeden burayı yaptık."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap