SON DAKİKA



Haber > Rize > Kansızoğlu'ndan Rizeli siyasetçilere sert tepki! Hani verdiğiniz sözler nerede?

Kansızoğlu'ndan Rizeli siyasetçilere sert tepki! Hani verdiğiniz sözler nerede?

03 Mayıs 2023 Çarşamba - 13:37




ANADOLU KÜLTÜR EĞİTİM SPOR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (AKES-DER) Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu yaklaşan seçim sürecinde aday olanlar ve olamayanlar hakkında konuştu.





Rize'nin ağır topları nerede, seçim takvimi geldi. Hani verilen sözler, bir önceki dönem vekillerinin başlatmış olduğu projelerle reklam yapan ve bu projeleri kendisi yapmış gibi gösterenler, nasıl ama kendi tabanınız bile size tepki veriyor. Zaman böyledir işte su gibi akıp gidiyor. 

Ancak aday listeleri tepkilere rağmen çok farklı şekilde oldu. Bugüne kadar milletvekilliği için görevinden istifa eden il başkanları listeye girdi ama Rize il başkanı listeye giremedi. İyi bir makamı bırakıp Milletvekili aday adayı olan İl Genel Meclisi başkanı listeye giremedi. Diye konuşan AAKAS-DER Genel Başkanı Kansızoğlu konuşmalarına şöyle devam etti:

Ben bir daha aday olmuyorum diyen aday oluyor.  Başvurusu son güne kadar gizli tutuluyor ve hoppp direk liste başında. Ama inanıyorum ki liste sonunda olmuş olsaydı mutlaka Rize’den 3 sıfır yapma şansı olmayacaktı.  Şimdi de çok zor 3 sıfır yapmak ama sevilen sayılan halk tarafından büyük ilgiyle karşılanan adayın toparlayıcılığı birlik ve beraberlik içinde hareketi, geçmişteki hizmetleri partiye iyi bir oy potansiyeli sağladı. 

Makamdayken değil, makamdan sonra da sevilmektir önemli olan. Bunu en iyi şekilde başaran Sayın Katmer’ de olması gerekeni yaptı. Ve görev yaptığı süre içinde hiçbir rant, para, çıkar, menfaat ve kişisel hiçbir kirli işe bulaşmayan eski il başkanı neden listeye giremedi.  Açık ve net teşkilat başkan yardımcısıyla aralarında geçen iç savaşları sayın il başkanının önünün kesilmesine neden oldu.

Peki, Rize’den seçilen vekiller, ağır toplar unvanını alırken neden geldikleri yeri unutuyorlar. Ahde vefa nerde kaldı.  Herkes bir Hayati Yazıcı olamaz, o Rizelinin ağabeyi ve bu unvana da yakışır.  Yaşı,  tecrübesi ve Ankara’da görev yaptığı dönemde Rizeli hemşirelerine olan yakınlığı herkesin malumudur. Bu konuda kimse onunla yarışa girmemeli, ama görülen o ki makam ve mevki hırsı sevgi ve saygıyı geride bırakmış.  Çıkarlar menfaatler hep ön planda olmuş. 
Geçen seçimde yapılan hataların bedeli 4 belediye kaybetmekle ödendi diye konuşan Kansızoğlu,  ama nedendir ve nasıl oldu bilinmez bu hatayı yapanlara mükâfat verildi, daha iyi makama getirildi. Bu seferde görülen o ki vekil sayısı düşecek. Temennim düşmemesi yönünde ancak bu sefer vekil sayısı düşerse beceremeyen insanlara yine ödül verilecek mi?  Başaran, çok çalışana değil,  Rize’yi ve Rizeliyi yok sayan kazanıyor. 

Unutulmasın ki, asla kimseyi küçük görmeyeceksin. Herkesin bir yerde samimi bir dostu var. Onun için kimin ne yaptığı ne işler çevirdiğini net bir şekilde biliyoruz.  Rize için, Rizeli için çıkarsız,  menfaatsiz hizmet edecek kişilerin seçilmesi en hayırlı olandır. Demek ki muhalefet olmayınca çiftlik havası sürmekte doğanın düzeni oluyor. 

Ama inanıyoruz ki çiftlik devri sona eriyor. Hiçbir zaman makamına gitmediğim, telefonla bile tek görüşme yapmadığım ve yakinen takip ettiğim, çalışmalarını hizmetlerini en iyi şekilde ve dürüstlük içinde de yapan Rize eski İl Başkanı İshak Alim’ in iyi bir yerde olması Rize ve Rizeli için en hayırlı olanıdır. Konuşmasının sonunda bir ricada bulunan AKAS-DER Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu, önemli bir hususu da ayrıca belirtmek isterim ki yorum yazarken haber metnini iyice anlayıp, araştırıp öyle yorumlamanız. Rize bizim, Rize hepimizindir. Saygılarımla, diyerek sözlerine son verdi. 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap