SON DAKİKA



Haber > Rize > Kansızoğlu’ndan çağrı var! Engelli bireylere sahip çıkalım

Kansızoğlu’ndan çağrı var! Engelli bireylere sahip çıkalım

14 Şubat 2021 Pazar - 12:01




Kansızoğlu, Rize’de işitme engelli vatandaşlara yönelik hayata geçirdikleri projenin büyük ilgi gördüğünü dile getirerek projenin tüm illerde hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi





Anadolu Kültür, Eğitim, Spor Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu, işitme engelli vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel kurumlarında sunulan hizmetlerinden eşit şekilde hizmet alabilmeleri için hayata geçirilen projenin engelliler tarafından ilgi ile karşılandığını dile getirdi. Türkiye’de yaklaşık olarak 3 milyona yakın işitme engelli vatandaşın olduğunu hatırlatan Kansızoğlu, projenin genişletilerek tüm illerde de hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. 
KENDİLERİNİ İFADE EDEMİYORLAR

Engelli vatandaşların yalnızda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hatırlanmaması gerektiğini kaydeden Kansızoğlu, “İşitme engelliler, kendini ifade edemiyor. Ancak işaret diliyle, iletişim kurabiliyorlar. Projemiz Rize’de çok ilgi gördü, Rize Devlet Hastanesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi çocuk acil servisi TV ekranları ve yön gösterme projesi, okur yazar olmayan ve işitme engelli tüm vatandaşlarımızın işini oldukça kolaylaştıracak” dedi. 

DEVLETİMİZ GEREĞİNİ YAPMALI

Öte yandan Kansızoğlu, işaret dili ile ilgili eğitim veren anaokulunun da olmadığına dikkat çekti. Kansızoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde 3 milyon civarında işitme engelli vatandaşımız var, bunlar da birer birey ve yaşamsal hakları bizlerle aynı. Devlet kesinlikle bu vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için artık onları duymalı ve gereğini yapmalı. Engelli vatandaşlarımız için farkındalıkları artırarak engelsiz bir dünya oluşturalım” dedi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap