SON DAKİKA



Haber > Rize > Kansızoğlu’ndan anlamlı proje! Kanser hastalarına moral aşılayacak

Kansızoğlu’ndan anlamlı proje! Kanser hastalarına moral aşılayacak

06 Eylül 2021 Pazartesi - 13:45




AKESDER Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu yaptığı projeyi hayata geçirip, özellikle kanser hastalarının ve yakınlarının moralini kemoterapi sırasında yüksek tutmak istiyor





Arkadaşının eşinin kemoterapi alma sırasında yaşadığı zorluklara üzülen Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği (AKESDER) Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu yaptığı projeyi hayata geçirip, özellikle kanser hastalarının ve yakınlarının moralini kemoterapi sırasında yüksek tutmak istiyor. Kansızoğlu bu projelerini hayata geçirmek için destek bekliyor. Kansızoğlu özellikle kanser hastalarının kemoterapi aldığı sürede yaşadığı sıkıntıları azaltmak ve morallerini yüksek tutmak için bir proje hazırladığını belirterek “Yakın bir arkadaşımın eşi rahatsızlığı nedeniyle kemoterapi görüyordu, zaman zaman hem hastanın hem de hasta yakınlarının tedavi süresince yaşadıkları sıkıntı ve moral bozuklarından bahsetti. Hastaların tedavilerinde en büyük desteklerinden de biri moraldir. Hastanın morali ne kadar yüksek olursa iyileşme süresi o kadar öne çekilmiş olur” dedi.

UZMAN KİŞİLERDEN FİKİR ALDIK

Hazırladığı proje ile hem hastalara hem de hasta yakınlarına destek olmayı arzuladıklarını kaydeden Kanszıoğlu, “Kemoterapi gören hastalara psikolojik destek olarak morallerini yüksek tutmayı hedefliyorum. Bir kemoterapinin en kısa süresi 6 saat, bu saat kanser hastalığına göre 10 saate kadar çıkıyor. Hem hastalar hem de hasta yakınlarına terapi aldığı süreçte psikolojik olarak destek vermek için geniş kapsamlı, uzman kişilerinden de fikir alarak bir proje hazırladık” diye konuştu.

MÜZİK RUHUN GIDASI

Kansızoğlu “Diyaliz ünitelerinde uygulanan sistemi, Onkoloji hastanelerinde uygulayacağız. Bu hastanede kemoterapi alan hasta ve yakınlıklarına uygulanacak bu proje kapmasında; çeşitli sosyal etkinlik, tarihle ilgili (kısa)videolar izletip psikolojilerine destek vermek, sevdikleri müzikleri ve ses sanatçıları dinleyecekleri aletleri sunmak,  ilk okul ve orta okul öğrenci velilerimize uzman ekiplerimizle Aile İçi Yaşam ve Gelişimleri ile alakalı il ve ilçelerde konferanslar Yaşlı ve yatağa bağlı olan hastalarımız için(özellikle apartman çıkışlarında) daha rahat imkanlara sahip olmaları adına gerekli çalışmalar olacak. Ayrıca devletimizin kurumlar arasında, Vatandaşlarımıza Sundukları hizmetleri Konferans eşliğinde Vatandaşlarımızı bilgilendirme seminerleri yaparak, hasta ve hasta yakınlarını bilgilendireceğiz. İlk etap da kanser tedavisi gören hasta ve yakınlarına uygulanacak olan bu proje zamanla diğer tedaviler gören hasta ve yakınlarına uygulamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Kansızoğlu, bu projenin uzman kişilerle birlikte hazırlandığını ve en kısa zaman da onkoloji hastanesinde uygulamaya geçileceğini sözlerine ekledi.

Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap