SON DAKİKA



Haber > Rize > İttifaka bir kişi değil partimiz karar verecek

İttifaka bir kişi değil partimiz karar verecek

14 Ocak 2021 Perşembe - 11:31




Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar’dan çarpıcı açıklamalar:





Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, gazetemiz Karadeniz’e konuştu. Rize’de yakında başlanılacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kaçar, demir yolu projesi ve çay kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaçar, Rize’de istihdam ve üretime alternatif olarak kafes balıkçılığının da geliştirilmesi gerektiği önerisinde bulundu. Öte yandan Başkan Kaçar, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmesiyle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

PANDEMİ SÜRECİ ETKİLEDİ

■    Çalışmalarınızdan bahseder misiniz?


İl kongresinin ardından yönetimimize yeni arkadaşlarımızı da alarak 51 yıllık siyasi parti temsilcisi olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ancak yaklaşık 10 aydır devam eden pandemi sürecinden ötürü sahada çok fazla olamadık. Ama teknolojinin nimetlerinden faydalanarak telkonferans yöntemi ile haftalık, aylık çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Aynı şekilde Genel Merkezimiz ile de telekonferans yöntemi ile toplantılarımızı yapmaktayız. Bütün insanlarımızın huzur bulabileceği bir yönetime ulaşma adına yapılması gereken ne tür çalışmalar varsa hem yerelde hem de genelde çalışmaları sürdürüyoruz. İnşallah pandemi sürecinin ardından da insanlarımızla daha fazla temas kurmaya gayret edeceğiz.

ŞİMDİ ZAMANI DEĞİL!

2017 yılında yapılan referandumda ittifaklar zorunlu hale geldi. Cumhurbaşkanlığı seçilmesi yüzde 50+1 ile mümkün olduğundan dolayı adeta ittifaklar zorunlu hale geldi. Biz bunu ittifaktan ziyade seçim işbirliği olarak değerlendiriyoruz. Bunun da seçimler zamanı gündeme gelmesi kanaatindeyiz. Ülkenin ciddi sorunları var. Ekonomik, işsizlik anlamında sorunlar var. Maddi ve manevi kalkınma anlamında atılması gereken adımlar, yapılması gereken işler var. Normal seçimlere 2 buçuk yıl varken ülkemizin enerjisinin tamamen ittifaklara yönelmesi ülkemize zaman kaybettirdiğini düşünüyoruz. Bunları seçim zamanında yapılması gereken görüşmeler olarak nitelendiriyoruz.



OYLARINDA CİDDİ AZALMA VAR

2018 yılında yapılan seçimlerde ittifak bir zorunluluk haline geldiğinden o dönemde Millet İttifakı’nda yer almıştık. Seçime 2 buçuk yıl gibi uzun bir süre var. O güne kadar ülkedeki gelişmeler, şartlar ne şekilde gelişir; onu bugünden kestirmek mümkün değil. Ancak bilinen bir vaka var ki Cumhur İttifakı içinde yer alan iki partinin oylarında ciddi bir azalmanın olduğu kamuoyu araştırmalarından anlaşılmaktadır. Belki bu mevcut işbaşındaki hükümeti tedirgin ettiğinden dolayı böyle bir arayış içerisine girildi. Ancak bu çalışmaların ülkeye faydasından çok zararı olacağını düşünüyoruz. 

CUMHURBAŞKANIMIZ DA İFADE ETTİ

Ülkeye yeniden bir kutuplaşma içerisine sürükleyeceğinden ötürü bugün konuşulması gereken mevzular olmadığını düşünüyoruz. Sorunların çözümü noktasında enerjinin harcanması gerekir. Cumhurbaşkanımız bu görüşmede ittifak konusunda görüştüğünü bizzat kendisi ifade etmiştir. Tabii bu konuda karar, sadece bir kişinin ifadesi ile olmayacaktır. Neticede partimizin tüm kurulları toplanarak karar verilecektir. Onun da zamanı seçim zamanıdır. O zaman yapılacak çalışmalarda en hayırlı kararların alınacağını ümit ediyorum. 

HUKUKİ ANLAMDA SORUN YOK

Hukuki anlamda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını gözlemliyoruz. Orada esnafımız var. Süreçten dolayı kafeler, restoranlar zaten kapalı. Belki pandemi olmasaydı daha fazla bir mağduriyet olabilirdi ancak birçok iş yeri kapalı olduğu için bir huzursuzluk olmadı. Süreç hızlı bir şekilde ilerliyor. Sanırım 30 Ocak’a kadar bloklarda bütün iş yerleri tahliye edilerek önümüzdeki süreçte inşaat çalışmaları başlayacak. Bunun yanında bazı esnafımız yeni yer arayışı içerisinde olduklarını biliyoruz. Bazı sorunlar olduğunu gözlemliyoruz. Yeni iş yerlerine ihtiyaç olduğundan dolayı kiralarda bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Esnafımıza alternatif bir yer temin edilmesi durumunda sorunların asgariye ineceğine düşünüyorum. Yöneticilerimizden hemşehrilerimiz adına hassasiyet ve gayret bekliyoruz. 

KAFES BALIKÇILIĞINI RİZE’DE GELİŞTİRMELİYİZ

■ Rize’de çaya alternatif olarak istihdam ve üretime dayalı ne gibi çalışmaları yapılabilir?


Türkiye’nin farklı yerlerine gittiğimizde hatta İç Anadolu Bölgesine gittiğimizde bile barajlarda göletlerde kafes balıkçılığını görebiliyoruz. Deniz kenti olmamıza rağmen burada böyle bir çalışma olmadığını görüyoruz. Ancak son günlerde burada da bu işe eğilen bazı kişilerin ve girişimcilerin olduğuna şahit oluyoruz. Fakat yeterli değil. Uzun bir sahilimiz var. Burada bu işe biraz daha hassasiyet gösterilirse Rize’mize ayrı bir katma değer sağlayacağını düşünüyorum. Tabii bunun profesyonel bir şekilde yapılması lazım. Balıkların yetiştirilmesi, muhafazası ve paketlenmesi için tesisler de kurulursa istihdam alanında da önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Elazığ’daki barajda yılda yaklaşık 17 bin ton balık üretimi yapılırken burada belki de bin tonun altındadır. Bu anlamda burada da çalışma yapılmalıdır. Girişicilerimiz de gereken adımları atıp yatırımlarını artırırlarsa Rize’miz için önemli bir kazanım olur kanaatindeyiz. 

BÖLGEYİ DEMİR YOLU İLE ÖRMELİYİZ

Demir yolu ağını geliştirmek lazım. Samsun-Sarp yapıldığı gibi burayı da Doğu Anadolu ile bağlantı kurulacak olan bağlantıların yapılması lazım. Sadece bir tanesi ile yetinilmemeli. Diğer projelerden de vazgeçilmemeli. Uzun vadede bu projeler hayata geçirilmelidir. Bölge demir yolu ağları örülürse nakliye de daha ucuza yapılacaktır. Diğer ülkelerle ticari faaliyetlerimiz daha da gelişecektir. Bizim açımızdan hem Samsun-Sarp demir yolu hem de Erzurum-Rize hattının yapılmasını zorunlu olarak görüyoruz. 

FAYDALI ÇALIŞMALAR YAPTI

■ ÇAYKUR’a Yusuf Ziya Alim Bey’in asaleten ataması yapıldı. Sayın Alim’i başarılı buluyor musunuz?


Sayın Alim, ÇAYKUR’un tüm kademelerinde çalışmış bir arkadaşımız. Farklı birimlerde çalışmış. Vekaleten görev yapıyordu; bu durum bazı belirsizlikleri de beraberinde getiriyordu. Bu atama ile birlikte bu belirsizlikler de ortadan kalkacak. Yöremizi, ÇAYKUR’u bilen bir isim. Bugüne kadar faydalı, hayırlı çalışmalar yaptı; inşallah bundan sonra da daha da artırarak bu çalışmaları yapacağına inanıyoruz. Bu vesile ile bu atamanın bölgemize, ilimize ve ÇAYKUR’a hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

SÜREKLİ KULLANILAN BİR MALZEME!

Belki sürekli kullanılacak olan bir malzeme olarak düşünüldüğünden radikal bir çözüm üretilemediği kanaatindeyiz. Oysa geçmişte sivil toplum kuruluşlarımızın da bu anlamda ciddi çalışmalar yaptıklarını biliyoruz. Yine vakti geldiğinde insanımıza belirli bir vaatte bulunma anlamında öteden beri konuşulan bu sorunun çözülememesin bu kasıtlı olduğu kanaatindeyim. Bir türlü temenniden öteye gidemiyoruz. Geçtiğimiz seçimlerde ‘çay kanunu çözeceğiz’ şeklinde vaatler verilmesine rağmen maalesef gereği yapılmadı. Çıkartılmasını canı gönülden arzu ediyoruz. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap