SON DAKİKA



Haber > Rize > İsmet Sivrikaya: Emekliler Adil Olanı İstiyor

İsmet Sivrikaya: Emekliler Adil Olanı İstiyor

13 Temmuz 2023 Perşembe - 13:03




Emekli Memur-Sen Rize İl Başkanı İsmet Sivrikaya, emeklilerin adil olanı istediğini kaydetti.





Emekli Memur-Sen Rize İl Başkanı İsmet Sivrikaya, memur maaşına yapılan seyyanen zammın tüm kamu görevlisi emeklileri için de geçerli olması gerektiğini kaydetti.

“Kamu görevlisi emeklilerinin maaşlarına yüzde 17,55 artış oranı uygulandıktan sonra aylık bağlama oranı üzerinden 8.077 TL seyyanen zam yansıtılmalı, ortadaki karışıklık ve kargaşa giderilmelidir.” ifadesinde bulunan Sivrikaya, yaptığı açıklamada, kamu görevlisi emeklilerin milletimize hizmet aşkıyla yıllarca alın teri akıttığını belirtti.

Emekli Memur-Sen Rize İl Başkanı Sivrikaya, “Kamu görevlisi emeklisi demek; milletine ve devletine yıllarca hizmet eden, hayatının geri kalanında geçim derdi yaşamadan hürmet görmeyi hak eden demektir. Emeklilik sadece devlete yük, sosyal güvenliğe maliyet, hazineye gider değil; yıllarca emek verilmiş, katkı sunulmuş, alın teri akıtılmış, vergisini eksiksiz yatırmış bir sürecin kazanımıdır. Çalışırken elde edilen gelirin ve verilen hizmetin karşılığı olarak; emeklilik sürecinde insan onuruna yakışır ücret verilmesi ise sosyal devletin bir gereğidir. Ülkemiz; medeniyet değerlerimizi esas alarak, insanı önceleyen ve önemseyen görüş ve uygulamalarıyla her zaman sosyal devlet ilkesinin gereğini eksiksiz yerine getirmiştir. Devletimiz; her sözünü fiili uygulamaya dökerek hiçbir sözün havada kalmasına müsaade etmemiş ve dayatılmak istenen ekonomik krizleri, bölgesel baskıları reddederek; çalışanı, emeği, alın terini ve emeklileri korumaya yönelik düzenlemeleri hayata geçirmiştir.” şeklinde konuştu.

Sivrikaya, bütün bu süreçlerde; Emeklilikte Yaşa Takılanların sorununun çözümü, en düşük emekli aylığının artırılması ve enflasyon üzerinde verilen artış oranlarıyla; insana, emeğine ve onuruna dair bütün herkes tarafından takdir edilen düzenlemelerin gerçekleştirildiğini kaydederek, “Bu düzenlemelerin bir yenisi de; Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilen ‘En düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar otomatik olarak emeklilerine yansıyacak.’ sözüdür. Bu söz gereği Haziran ayı enflasyon rakamının açıklanmasıyla birlikte emekli aylıklarındaki artış bütün emekliler tarafından merakla beklendi. En düşük kamu görevlisi maaşını 22 bin TL’ye yükseltecek düzenleme gereği, Mayıs ayından bu zamana kadar kamu görevlisi emeklileri de benzer artış ve kıyaslanabilir rakamlar üzerinden hesap makinelerinin bütün fonksiyonlarını çalıştırdı. Fakat hiçbir emekli tarafından kabul edilebilir, anlaşılabilir, anlatılabilir ya da aktarılabilir bir artış oranı kararı çıkmadı.” ifadesinde bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap