SON DAKİKA



Haber > Rize > Her aşamada kalite kontrolü

Her aşamada kalite kontrolü

29 Ekim 2017 Pazar - 14:17




Kimya yüksek mühendisi Vildan Varer, “İmalatın her aşamasında çayın kalite kontrolü yapılmaktadır. Kaliteli çay için titiz çalışma gerek” dedi.





Mustafa BAYRAK

Bir özel çay firmasında kalite güvenlik şefi olarak çalışan Kimya Yüksek Mühendisi Vildan Varer Kutanis, çayın en iyi kalitede tüketiciye ulaşması için titiz bir çalışma sonrası belli aşamalardan geçmesi gerektiğini söyledi. Doğu Karadeniz’in en önemli tarımsal ürünü olan çay, belli aşamalardan geçerek önümüze geliyor. Bu aşamalarda çayın en iyi kalitede tüketiciye ulaşması için bir dizi aşamalardan geçmesi gerekiyor. Sofralara ulaşan çay ürününün ham maddesinin yaş çay yaprağı olduğunu ifade eden Kimya Yüksek Mühendisi Vildan Varer, “Çay işleme fabrikaları; sözleşmeli müstahsilleri tarafından toplanan çay yaprağını alım yerlerinden alıp fabrikalara naklediyor. Fabrikaya ulaşan çaylar, yetkililer tarafından bir takım analizlere tabii tutulur. Bu analizle çayların iyi bir çay üretimi için uygun olup olmadıkları test edilir. Test sonunda istenilen kriterlere uyan çaylar ayrılıp imalat sürecine başlanır. İmalatın her aşamasında çayın kalite kontrolü yapılmaktadır. Bu sayede çayın kalitesinin güvence altında olduğundan emin oluruz. Çay sudan sonra en çok tüketilen içecek olmasından dolayı hijyenik şartlara oldukça dikkat edilmektedir. Çayın sağlık yönünden faydalarını da uzmanlar açıklıyor” dedi. Kutanis, “Çayın imalatında her aşama kalite için önemli bir etkendir. Bu yüzden kalite kontrollerimiz her aşamada titizlikle yapılmaktadır. Ayrıca çıkan ürünler laboratuarlar da incelenmektedir. Bu kontrol süresi boyunca uzman ekiplerimiz yoğun ve ciddi çabaları sonucunda en uygun çayı elde etmek için test işlemleri yapmaktadır” diyerek iyi bir çayı üretimi için çayın işletmedeki serüvenini dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap