SON DAKİKA



Haber > Rize > Hasan Kansızoğlu: Her insan bir engelli adayıdır

Hasan Kansızoğlu: Her insan bir engelli adayıdır

18 Ağustos 2022 Perşembe - 12:59




Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği (AKES-DER) Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu: Her insan bir engelli adayıdır





Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği (AKES-DER) Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu engelli bireylerin yaşadığı bazı sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu. Kansızoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Her insan bir engelli adayıdır."

"Bir ülkede hizmet üretmek önemlidir, ancak onu halka duyurup yansıtabilmek daha önemlidir. Hizmetin değeri erişilebilir olduğunda daha kıymetlidir.
Engelli vatandaşlarımızın kendilerine kanunla tanınmış olan birçok haktan haberi yok. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın engellilere yönelik hizmetlerinin engellilere duyurulup, bu hizmetlere erişilebilir olması engelliler açısından büyük önem arz etmektedir.

Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında ortak protokol uygulanarak engelli bireylerin sağlık hizmetlerinden faydalanması daha kolay hale getirilmelidir. Bazı engelli bireylerin sağlık sorunlarıyla ilgili sıkıntılarını dile getiremediğini düşünürsek sağlık taramaları yapılması gerekmektedir.

Yerel idareler ve Genel idare tarafından engelli koordinasyon merkezleri kurulmalı, engellilerin talep, istek ve önerileri bu kurumlarca değerlendirilmelidir.

Bunların yanı sıra işe yerleşme, konut edinme ve ulaşım gibi konularda da engelli vatandaşlarımızın devletten, yerel yönetimlerden ve kurumlardan beklentileri vardır.  Örneğin; THY uygulanan engelli indiriminin %25 den daha fazla olması ya da yine THY ve DDY online bilet alımında engellilere uygulanan indirimin online bilet satışında da uygulanabilir olması gerekmektedir.

İş yerlerinde engelli personel istihdam sayısı artırılmalı ve işsiz olan engelli bireyin ailesine maddi açıdan da bağımlı olarak yaşamasına müsaade edilmemeli ve  engellilerin toplum hayatına katılması sağlanmalıdır.

Konut sahibi olamayan engelli bireylerimizi de devletimiz TOKİ aracılığıyla uygun fiyat ve öncelik hakkı tanıyarak konut sahibi olmasına yardımcı olmalıdır.
Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki....

“Her sağlam insan bir engelli adayıdır.”

Beğendim
4
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap