SON DAKİKA



Haber > Rize > Facia olmadan yıkın bu evleri!

Facia olmadan yıkın bu evleri!

20 Aralık 2023 Çarşamba - 12:15




Gümüşhane’deki deprem Rize’yi tedirgin etti… Kent Konseyi Başkanı Yazıcı yetkililere seslendi…





Gümüşhan’deki deprem Rize’de de hissedildi. Kent Konseyi Başkanı Murat Yazıcı, riskli alan ilan edilen bölgelerde facia yaşanmadan dönüşüm çalışmalarının hızlandırılmasını istedi

RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ

Gümüşhane’de art arda olan depremler Rize’de tedirginliğe neden oldu. Rize Kent Konseyi Başkanı Murat Yazıcı, Ekrem Orhon ve Tophane mahallelerinde riskli alan ilan edilen konut ve ticari alanlarda bir an önce kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatılması istedi. Yazıcı, “Yapımı için Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkmış. Burası riskli alan ilan edilmiş” dedi.

ÖNCE CAN GÜVENLİĞİ

Yazıcı “Umarım başka bir facia olmadan devlet-vatandaş işbirliği ile bu kısım bir an önce dönüşüme tabi tutularak yenilenir. Oradaki ticari alanları taşımadan, yeni ticari alanlar oluşturmadan böyle büyük bir projenin altına girilir mi bu da siyasetçilerin ve devletin verecek olduğu bir karar. Ama can güvenliği açısından yüzde yüz yıkılıp yapılması gerekiyor” diye konuştu.   

HABER: EROL TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap